Brio Tank – presostatul ideal

Presostatul este unul dintre dispozitivele fara de care cei care locuiesc la curte si nu beneficiaza in zona de racordare la reteaua publica de apa, nu pot beneficia de apa curenta. Impreuna cu pompa submersibila sau cu o instalatie hidrofor, presostatul este cel care asigura alimentarea cu apa curenta in aceste situatii. Pompa este cea care ridica apa din putul sau fantana sapate in curtea fiecarui proprietar de casa, iar presostatul este dispozitivul mecano-electric care are rolul de a comanda oprirea sau pornirea pompei. Presostatul se foloseste fie ca se opteaza pentru alimentarea cu apa prin pompa submersibila, fie ca se opteaza pentru o instalatie hidrofor.
Concret, presostatul opreste sau porneste pompa intrerupand si apoi pornind din nou alimentarea cu curent electric a pompei, in functie de presiunea din instalatie si care se seteaza anterior.

Spre desoebire de presostatele obsinuite, la shop-einstal.ro puteti gasi un presostat electronic Brio Tank, care in afara de faptul ca exercita functia unui presostat obisnuit, dispune si de un vas de expansiune incorporat, cu o capacitate de 0,4 litri care reduce numarul de porniri ale pompei, si prelungeste astfel durata de viata a acesteia, eliminand riscul ca aceasta sa se strice foarte repede. In plus, daca se opreste alimentarea cu apa, presostatul Brio Tank opreste pompa si o protejeaza impotriva functionarii in gol, fara apa. Pentru ca are un temporizator incorporat (care trebuie setat) Brio Tank poate reporni automat pentru a verifica daca exista sau nu apa disponibila. Manometrul presostatului Brio Tank usureaza controlul presiunii in cadrul sistemului si identifica scurgerile.

Presostatul poate fi pus in functiune numai de catre un instalator calificat in acest sens si atunci cand dispozitivul nu se afla sub tensiune.  De asemenea, exista si norme referitoare la amplasarea si utilizarea acestuia care vin odata cu dispozitivul si in legatura cu care orice instalator ar trebui sa isi informeze clientul.