Casa Regala Britanica pregateste imaginea unui nou suveran


Ce mai freamat, ce mai zbucium… Ultimele ore au fost un tumult de sentimente de bucurie, fericire, solidaritate si speranta, la aflarea vestii ca Anglia are un mostenitor! Ducesa de Cambridge, Kate Midlleton, sotia printului William a adus pe lume un baietel, un mostenitor atat de mult dorit – si imperios necesar, intre noi fie vorba – in sanul Casei Regale. 

Dragostea cu care parintii au intampinat venirea pe lume a micutului nu este o surpriza pentru nimeni, pentru ca fie si la case mari, un copil reprezinta un vis implinit, iar bucuria de a-l strange la piept pentru prima data nu are nimic de-a face cu protocolul sau eticheta. Insa ceea ce surprinde este constanta cu care Casa Regala britanica il scoate pe printul William in lumina rampei, in ipostaze din ce in ce mai atent studiate, avantajoase si extrem de subtil creionate. Fie si daca stam sa ne gandim la povestea de dragoste cu frumoasa Kate, la nunta de basm, la inrolarea sa in armata, la imaginea de om simplu, angajat in armata in slujba tarii, la imaginea de familist convins, si la aceea de tata emotionat acum, la venirea pe lume a fiului sau, nu putem sa nu ne ridicam un semn de intrebare cu privire la intentiile de la Buckingham. Sigur ca, din punct de vedere al ierarhiei la tron, William duce de Cambridge este al doilea in linia de succesiune la tronul Regatului Unit, dupa tatal sau, printul Charles. Insa ceva imi spune ca tanarul print este mult mai aproape decat tatal sau de a prelua tronul de la bunica sa, Regina Elizabeth a Marii Britanii, in ciuda faptului ca tanarul nu s-a ferit sa recunoasca faptul ca nu este ceea ce isi doreste. Insusi poporul britanic intrebat cine ar vrea sa fie urmatorul rege a raspuns in proportie de 38% ca si-ar dori ca Wiliam sa ii succeada la tron Reginei Elizabeth. 

Mai mult, au existat speculatii la inceputul acestui an cum ca regina ar fi pe punctul de a-l anunta pe William ca succesor al sau la tronul Regatului Unit. Cum acest lucru nu s-a concretizat inca, ramane de vazut cine va fi urmatorul suveran britanic, insa Charles pare a fi – in acest moment – departe de intronare…