Anunturile comerciale de pe eBay

Cel mai mare site comercial din lume, ce cuprinde atat licitatii cat si oferte de vanzare la pret fix, este deja celebrul in intreaga lume, eBay. Avand sediul principal in Statele Unite ale Americii, eBay are variante si in Australia si Canada, dar si in Europa, pentru Marea Britanie, Irlanda, Franta, Germania, Olanda, Belgia, Austria, Italia, Spania, Elvetia sau Polonia. De asemenea, eBay si-a deschis site-uri si in India, Hong Kong, Malaezia, Filipine sau Singapore. 

Numarul de anunturi privind vanzarea de produse din domenii extrem de variate este covarsitor, la fel ca si numarul de utilizatori care prefera sa isi achizitioneze de aici produsele. In acest moment niciun produs care exista sau a existat pe piata, in marile magazine, la fel ca si orice produs vintage, antichitati, arta, poate fi gasit pe eBay, pe oricare dintre editiile din tarile enumerate mai sus. Proximitatea spatiala este, bineinteles, foarte importanta atunci cand te gandesti sa achizitionezi produse online, pentru ca poate avea implicatii atat asupra timpului necesar transportului cat si asupra costurilor de transport. Insa este foarte posibil ca ofertele de pe eBay SUA sa fie mai bune decat cele de pe eBay UK, de exemplu, si atunci sunt multi romani care opteaza sa faca shopping pe site-ul mama eBay. Anunturile sunt postate sub forma de licitatii, cu pret de pornire si uneori chiar pret rezervat, caz in care un produs anume nu se vinde daca nu este atins pretul rezervat stabilit de vanzator. Licitatiile se desfasoara pe o anumita perioada de timp, in general 30 de zile. Licitatiile pot cuprinde atat produse noi cat si produse second hand, ambele variante fiind foarte agreate pe eBay.

O alta forma de vanzare pe eBay este vanzarea la pret fix, Buy It Now, unde fiecare vanzator stabileste un pret anume pentru produsul oferit spre vanzare, desi se pot face si oferte, in privat.