O nunta, doua nunti

Tocmai am aflat ca anul viitor voi fi invitata la 2 nunti. Totul e bine pana aici. Un moment pentru noi invitatii, sa ne destindem, mai iesim din rutina, ne aranjam, ne dichisim, ne cautam rochie din timp pentru a fi prezentabili la acest moment important din viata mirilor-nunta, o distractie fortata.

Ca si invitat ma duc cu inima deschisa pana realizeaz ca deja cunosc toate glumele pe seama asta, nefericirea care ii este deja atribuita mirelui si spalatul, gatitul si conceperea copiilor miresei. Nu pot decat sa ii compatimesc. Rezerva sala cu 2 ani inainte pentru acest important eveniment, stabilesc meniuri, se chinuie cu aranjarea meselor, sa nu il puna pe unchiul Vasile cu gura proasta langa depresiva Maria.

Pentru a-ti organiza nunta ai nevoie de toate datele cu privire la invitati; in cazul alcoolicilor, cat mai departe de ferestre dar mai aproape de toaleta, in cazul celor care vin neinsotiti, toti la o masa – pentru a vedea ca nu sunt singurii la 30 de ani fara iubit/iubita. Toate acestea pentru o seara de distractie fortata, oboseala ajunsa la stadiul critic, rochia in care deabia poti respira si cravata care te sufoca, doar pentru a scoate si tu un ban in plus.

Saracii miri nici nu mai simt bucuria casatoriei, cand totul e planificat pana in ultimul detaliu, nici macar aruncatul buchetului nu mai este spontan.

Drept sa o spunem aici se rezuma totul, cheltuieli minime, meniuri satioase dar ieftine, insa dar din belsug. Ca na, sunt tineri, ca pentru inceput de drum in viata.

Acestea sunt doar aspecte de la restaurant, nu mai zic cele 2 ore de stat in picioare in biserica pe nemancate, cu tot mirosul de tamaie si lumanari. Iar la primarie in cazul unei glume inofensive, in loc de “da”, daca spui un “nu stiu, vedem”, ajungi in consiliere.

Poate aceste 2 nunti vor fi diferite si chiar ma voi distra si simti bine si nu voi fi nevoita sa zambesc doar din bun simt.