Cum te mentii sanatos in sezonul rece

Sanatatea e greu de mentinut mai ales in sezonul gripei si a racelilor constante, nu numai pentru ca vremea nu ajuta deloc ci si din cauza ca in toata agitatia frigului uitam sa ne protejam chiar prin haine. Si sa nu lasam la o parte nici faptul ca oamenii nu se spala atat de des iarna pe cat se spala in anotimpul cald, deoarece nu se mai simt atat de murdari. In special pe maini, jun factor de infectie destul de important, probabil cel mai ridicat.

Asadar ca sa ne mentinem sanatosi in sezonul rece trebuie sa avem grija inainte de toate de igiena noastra, ceea ce inseamna ca trebuei sa ne spalam la fel de des ca si vara. Atat pe maini cat si pe intregul corp. Un dus zilnic sau o baie fierbinte ne vor tine departe de microbi. In ceea ce priveste alimentatia - ideal ar fi consumam cat mai multe alimente ce contin vitamina C cat si alimente care sa ne fortifieze organismul. Asta inseamna si alimente de baza, cu proteine si cu tot ce inseamna rezistenta. ce nu trebuie sa va lipseasca iarna din rutina zilnica de alimentatie sunt ceaiurile iar aici avem doua alternative, care ne mentin sanatatea la un nivel destul de ridicat: ghimbirul si lamaia. Ambele au un gust excelent si ambele ajuta sistemul imunitar sa fie tot mai impregnabil. Iar in sezonul rece nu trebuie sa ignoram nici un alt factor important precum vetsimentatia corespunzatoare. Unii se imbraca atat de gros incat transpira si cand se dezbraca ii apuca frigurile si ii apuca si toate dansurile si apoi raceala, altii se imbraca atat de subtire incat e imposibil sa nu stranute tot timpul si sa n fie bolnavi mereu.

Remediul este unul singur: imbraca-te bine, cum zicea bunica: nici prea prea, nici foarte foarte!! Si nu in ultimul rand, un sfat important: aeriseste incaperea in care stai, fie ca este ea camera de zi, fie ca este biroul, nu uita ca un corp sanatos trebuie sa stea intr-o camera sanatoasa.