Alege sosete albe din bumbac si te vei simti in largul tau

Oamenii din preistorie ne-ar putea invidia pentru un singur lucru. Lasand deoparte tehnologia moderna, oamenii din secolul XXI au modalitati infinite de a-si proteja membrele si corpul mai eficient de temperaturi scazute. Unele dintre cele mai banale mijloace de protectie a picioarelor de frig sau bataturi sunt sosetele. Din bumbac sau sintetic, sosetele sunt purtate atat e barbati, cat si de femei, au forme diferite si modele diverse, culori dintre cele mai deosebite si sunt confectionate din materiale care pot fi aranjate in orice structura se doreste.

Cele mai bune sosete albe sunt cele din bumbac, un material usor de prelucrat si foarte prietenos cu pielea, o fibra celulozica naturala, care este foarte rezistenta si arata bine pe picior, protejandu-l foarte bine de orice fel de frecare sau de frig. Calitatea lor numarul 1 este higroscopicitatea, acestea fiind igienice, fara mirosuri puternice si foarte placute la purtare. Mai ales vara, sosete albe bumbac absorb transpiratia, lasa piciorul uscat si nu permit supraincingerea lui si dezvoltarea ciupercilor. Se pot spala usor, cand se usuca nu retin detergentul in fibre si rezista la tocire. Sosetele din poliester sunt si ele foarte cautate, mai ales de sportivi, si asta pentru ca sunt izolante, nu se sifoneaza, se muleaza pe picior, isi pastreaza dimensiunile, nu intra la apa si rezista la uzura puternica.

Totusi, sosetele albe din poliester nu sunt prea placute pentru purtat pentru ca ajung sa miroasa foarte urat, nu absorb transpiratia, se incarca electrostatic, vopseaua poate ajunge pe picioare, iar fibra are tendinta de pilling accentuata. Si acest material se poate spala insa nu se curata atat de bine si la temperaturi mari exista riscul sa se topeasca sub actiunea detergentilor de spalat rufe. Amestecul de bumbac si sintetic este o alegere de mijloc cand vine vorba de sosete, si asta pentru ca cele mai bune calitati de la ambele materiale coexista in acelasi ciorap.