Bine de stiut, inainte de a infiinta o firma

Pornirea unei afaceri reprezinta punerea in aplicare a ideilor dvs. Acest lucru presupune atat o pregatire emotionala si financiara, cat si o informare corecta asupra pasilor ce trebuie parcursi sau a formelor juridice care se potrivesc cel mai bine obiectivelor tale. Pentru asta, veti avea nevoie de ajutor din partea unei firme de contabilitate, care sa va ofere serviciile de care aveti nevoie, usurandu-va astfel munca.

Primul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare : forma juridica a firmei. SRL, SRL-D, PFA sau II?

SRL-urile sunt societati cu raspundere limitata si reprezinta cea mai utilizata forma de organizare juridica din Romania. SRL-D se refera la o societate cu raspundere limitata pentru debutanti. SRL-D vine cu niste conditii suplimentare fata de SRL, dar si cu avantaje si dezavantaje, deopotriva. Printre conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a infiinta un SRL-D se numara: varsta de pana la 35 de ani, sa infiintati pentru prima data o firma, sa optati pentru maxim 5 coduri Caen. Printre avantaje, se numara: scutirea de plata a taxelor de inregistrare si inmatriculare la Registrul Comertului, scutirea de plata a taxelor de asigurari sociale pentru maxim 4 salariati, fonduri nerambursabile de pana la 10.000 de euro. Dezavantajele constau in faptul ca puteti beneficia de aceasta forma juridica doar pentru 3 ani, urmand apoi sa faceti trecerea la SRL si sa platiti taxele de infiintare. De asemenea, trebuie sa reinvestiti 50% din profitul pe anul fiscal anterior.

Interprinderea individuala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator – persoana fizica. Denumirea de PFA este o prescurtare pentru persoana fizica autorizata. Diferenta dintre PFA si Intreprinderea Individuala este ca persoana fizica autorizata (PFA) nu are dreptul sa angajeze cu contract individual de munca terte persoane pentru a desfasura activitatea pentru care a fost autorizat, in timp ce Intreprinderea Individuala (II) beneficiaza de acest drept.

In general, pasii pentru infiintarea unei firme constau in :
1. Gasirea unui spatiu cu destinatie de sediu social.
2. Identificarea a 3-4 variante de nume si rezervarea denumirii la Registrul Comertului.
3. Strangerea tuturor actelor necesare.
4. Redactarea si semnarea actului constitutiv al societatii.
5. Depunerea capitalului social.
6. Completarea formularelor specifice de la Registru Comertului pentru depunerea dosarului.

Daca vreti sa incepeti cu dreptul, apelati la profesionisti. Alegeti servicii de contabilitate de cea mai buna calitate, pentru gestionarea situatiei firmei dvs. Echipa Expert-Contabila.ro se ocupa de orice aspect legat de administrarea unei firme, pornind de la forma de organizare adoptata la infiintare, optimizarea obligatiilor fiscale prin alegerea unei strategii ce corespunde mediului de afaceri al societatii, pana la plata si declararea corecta a obligatiilor fata de bugetul statului.

Echipa Expert-Contabila.ro va propune INFIINTARE FIRMA GRATIS la incheierea unui contract de servicii de contabilitate pe minim 12 luni. Ei se vor ocupa de tot: rezervarea de denumire, verificarea conditiilor obiectelor de activitate ce urmeaza a fi autorizate, completarea cererilor, obtinerea certificatelor, depunerea si ridicarea de acte si declaratii, etc.