MDF – un material ideal pentru casa dumneavostra

Cand mergeti in cautarea mobilierului pentru locuinta, veti descoperi ca nu toate piesele sunt fabricate egal. De fapt, multe dintre ele sunt realizate din materiale diferite, unele sunt din lemn, in timp ce altele sunt realizate din MDF (fibre cu densitate medie). Care este diferenta intre aceste doua materiale, si este unul mai potrivit decat altul pentru o anumita utilizare?

MDF este un produs stratificat format din descompunerea rasinoaselor in fibrele de lemn, care sunt apoi combinate cu ceara la temperaturi ridicate si presiune pentru a crea panouri. In general, specia principala de lemn folosit pentru a face acest tip de panouri este pinul, desi multe alte specii pot fi si sunt utilizate in intreaga lume. Va puneti probabil intrebarea despre materialul care formeaza partea de jos a unui sertar intr-un dulap ieftin, dar acesta nu este fibra cu densitate medie, sunt placi aglomerate. Fibra este mai densa decat placile aglomerate, dar nu la fel de densa ca lemnul de esenta tare. De multe ori, paturile cu discount sunt piese de mobila mdf vopsit. Desigur, acest lucru este folositor, deoarece fibra este un material cu greutate mai mica decat lemnul de esenta tare si poate fi mutata mai usor. Adesea, mobilierul din locuinta (spre deosebire de obiectele mari, impunatoare) are o multime de fibra din el. Desi pot exista unele specii tari de lemn, mobilierul cel mai accesibil in dormitoarele moderne include cel putin cateva materiale din fibra. Seturile moderne din dormitoare sunt construite pentru un mediu domestic, care se modifica mai des dupa decorul din casa.

Acestea sunt solicitate mobilierele ieftine, precum si piesele care sunt usor de transportat. Intrucat este nevoie de mai multe persoane pentru a muta obiecte mari, cum ar fi paturile si platformele moderne din lemn tare, una sau doua persoane pot ridica un pat din fibra fara probleme.