De unde sa luam rca auto: online sau offline?

Raspunderea Civila Auto a devenit obligatorie in Romania de ani buni. Accidentele prea multe si banii aruncati aiurea de zeci de soferi inconstienti i-au indemnat pe asiguratori si cei care se ocupa de reglementarea si normarea modului in care se circula in tara sa impuna aceasta obligativitate mai mult decat necesara.

Inainte de a exista boomul Internetului si la noi, singura modalitate prin care puteai sa inchei rca auto era sa te duci in biroul brokerului de asigurari, sa discuti, sa negociezi la sange si sa speri ca obtii cel mai ieftin RCA posibil. Dupa ce a aparut posibilitatea cautarii pe Internet si site-uri cu un calculator online RCA simplu de folosit, ofertele au putut fi comparate mai usor, presiunea nu a mai existat, iar alegerea a apartinut in exclusivitate asiguratului. Totusi, de unde e mai bine sa luam RCA-ul, din online sau offline? In offline, contactul direct si negocierea fata in fata pot face minuni, insa exista nesansa de a te lasa tras pe sfoara si a primi o oferta pe care o crezi buna, dar de fapt e mai proasta ca la alt asigurator-nu prea ai cum sa te duci la absoluti toti asiguratorii sa compari toate ofertele. In online, poti compara toate ofertele, tu decizi singur ce-ti place, cum iti place, ce fel de asigurator vrei sa alegi, nu-ti insira nimeni zeci de oferte si moduri de combinare si recombinare a riscurilor.

Partea mai putin buna e ca pot aparea erori, poti sa te trezesti ca iei o polita de asigurare la un pret si cand ajunge la tine e alt pret. Asta e riscul, dar beneficiile sunt imense-polita incheiata online, adusa la birou sau acasa, reduceri substantiale, consultanta in timp real. Desi este obligatoriu, rca auto nu-l priveste direct pe asigurat, ci pe cei carora le provoaca daune, in urma accidentului. Cu toate acestea, asigurarea auto RCA este utila mai ales daca daunele produse presupun costuri ridicate pe care in mod normal nu le puteti suporta din propriul buzunar. Costurile RCA nu difera foarte mult de la un asigurator la altul, insa pot fi sensibil mai mari daca nu stiti sa negociati sau acceptati primele oferte primite ori nu cautati destul pe Internet. Inainte de a incheia o asigurare rca auto trebuie sa va interesati foarte bine ce reputatie are compania de asigurari, prin prieteni, rude, alti clienti de incredere, niciodata din gura brokerului de asigurari, care va tine, evident, cu a sa companie.

Dupa ce ati stabilit ca respectiva companie e de incredere, calculati cu ajutorului instrumentelor online preturile, comparati serviciile oferite si bonusuri, raportul calitate-pret-in online, ofertel pot fi mai bune ca-n offline si se pot acorda si discounturi. Si in online, si in offline, daca aveti deja incheiata o polita facultativa CASCO la aceeasi societate de asigurari, puteti primi reducere la inchierea rca auto.