Cum planificam o vacanta?

Cu totii visam la vacanta perfecta si facem totul posbilul pentru a o obtine. Din pacate insa, vacanta perfecta este cea pe care o planificam noi insine, cu toate detaliile si grijile dinaintea plecarii. Insa pentru a putea beneficia de o experienta unica si netraumatizanta in Romania este important sa stabilim ce asteptari avem de la calatoria pe care urmeaza sa o facem.

Stabileste ce vrei

Vrei sa explorezi? Vrei sa te relaxezi? Cauti un loc cu totul diferit? Exista o multime de optiuni din care sa alegi. Unii oameni nu se simt confortabil atunci cand calatoresc in locuri care sunt prea departe de locurile natale sau prea diferite. Pe de alta parte, o excursie prea aproape de casa s-ar putea sa te faca sa te simti ca si cum ai iesit la o plimbare in oras. Mai exista si alte criterii? Da! Unii vor muntele, altii vor marea...

Planifica
Odata ce ai ales destinatia de vacanta, poti incepe planificarea. Nu rezerva o camera la hotel mult prea devreme, pentru ca pot exista si unele oferte last minute. Unele locuri ar putea fi periculoase si neprimitoare, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca ai citit comentariile si respectiv impresiile celor care au fost deja acolo. Pe site-ul www.turistromania.ro ai posibilitatea sa gasesti locul de cazare potrivit pentru nevoiele tale. De asemenea, persoana cu care calatoresti iti poate afecta foarte mult experienta de calatorie. Incerca sa stabilesti din timp daca exista lucruri care ar putea ruina aceasta experienta (de exemplu, vicii, stil diferit de deplasare etc.).

Cerceteaza 

Afla mai multe despre locul in care vei merge si cauta sa afli tot ce se poate pentru a nu ramane dezamagit. Foloseste motoarele de cautare pentru a afla mai multe despre obiceiurile locale. Cautand pentru cazare ieftina Predeal, spre exemplu, iti poate genera multe rezultate cu informatii si impresii. De asemenea, daca te hotarasti in ultima clipa, verifica prognoza meteo pentru a vedea cum va fi vremea in perioada in care vei calatori. Totodata cauta imagini si clipuri video cu locul in care vrei sa mergi pentru a evita un eventual soc cultural.

Orice ce ai alege sa faci, documenteaza-te si stabileste din timp toate detaliile importante. Astfel, iti poti asigura o calatorie fara griji, probleme sau neplaceri. Alegand sa te ocupi singur de toate demersurile, te poate ajuta adesea sa fii mai responsabil in alegerile pe care urmeaza sa le faci.