Dieta echilibrata – piatra de incercare a alimentatiei moderne

Unul dintre lucrurile pe care atat de multi dintre noi le saboteaza sunt chiar pierderea de greutate si eforturile de reducere a grasimilor pe care le mancam asa de des. Chiar si atunci cand vom incerca sa facem alegeri sanatoase din meniu. de multe ori ajungem la consumul de ingrediente pe care nu le-am manca in mod normal acasa (daca ne uitam caloriile noastre si aportul de grasimi . Uneori, este pentru ca noi nu suntrm constienti de toate ingredientele care sunt in alimentele pe care le consumam si in alte momente este pentru ca este prea dificil de a modifica cererile noastre alimentare. Oricum, aceasta devine o problema atunci cand incearcam sa ramanem pe un regim de alimente, care va lucra pentru noi. Consumul acasa rezolva aceasta dilema. Noi putem sti cu precizie ce punem in retetele noastre si, prin urmare, in gura si stomacul nostru. Tuturor ne place sa mancam satios, dar am putea avea nevoie sa-l facem un obicei mai putin frecvent daca suntem seriosi in obtinerea unei forma mai bune.

Un alt sfat care va aduce beneficii mari este de a creste cantitatea de proteine ​​pe care o consumam in timp ce reducem cantitatea de carbohidrati. Multi atleti fac din proteine ​​o parte importanta din dieta lor. Biciclistii, boxerii si multi alti sportivi stiu ca a manca lucrurile corecte face o mare diferenta in capacitatea lor de a efectua activitati fizice. Proteina ne face sa ne simtim mai plini mai repede si pentru o perioada mai lunga de timp, ceea ce duce la consumul nostru mai putin. A manca mai sanatos este bine in obtinerea de substante nutritive de care avem nevoie pentru a mentine sanatatea noastra.

Un bonus suplimentar in a manca mai multe fibre este ca trupurile noastre trebuie sa lucreze mai mult pentru a digera fibrele decat o fac carbohidratii asa ca ard mai multe calorii in acest proces.