Femeile nu inteleg offside-ul

Una dintre ideile care circula cel mai mult in randul microbistilor este aceea ca femeile nu inteleg ce inseamna offside. Desi regula generala o stie toata lumea si desi atat barbatii cat si femeile reusesc de multe ori sa isi explice foarte corect ce inseamna offside-ul in fotbal, cand vine vorba de practica este foarte greu sa recunoasca o astfel de faza in timpul jocului. 

E drept ca unii barbati reusesc sa ajunga la performanta sa strige “offside!” foarte tare in mijlocul sufrageriei (speriind, desigur, pe toti cei care mai misuna prin casa) chiar inainte ca arbitrul sa ridice fanionul, dar nu este o regula generala. Iar daca femeile nu pot face acest lucru, adevarul adevarat este ca nu doar ele au aceasta dificultate, ci si multi dintre barbati. Sigur ca exista femei care inteleg ce este acela offside, iar acestea sunt doamnele care joaca fotbal profesionist sau amator, care nu numai ca inteleg offside-ul, dar si respecta regulile in timpul jocului. Deci offside-ul nu este o notiune chiar 100% inaccesibila doamnelor, doar ca marea masa prefera sa se gandeasca la alte aspecte ale jocului de fotbal mai degraba decat la pozitiile de offside, la offside activ sau nu, sau la pasul la offside. Si asta nu inseamna ca femeilor le place fotbalul doar pentru ca se intampla ca pe teren sa alerge vreo 22 de barbati in general bine facuti si atragatori, si pentru ca odata ce ies de pe teren se transforma in niste Don Juani veritabili in costumele lor scumpe si zambetele lor de milioane. 

O femeie poate fi pasionata de fotbal si fara sa fie atrasa de un fotbalist anume, pentru ca fotbalul este un sport care naste in general pasiuni, care are in general reguli clare si care poate fi trait atat de femei cat si de barbati la intensitate maxima.