Cand ai avea nevoie de un certificat energetic?

Vrei sa dai in chirie sau sa vinzi o locuinta? Te-ai informat deja despre actele de care ai avea nevoie? Le ai pe toate pregatite? Esti sigur ca ai pregatit si un certificat energetic? Nu? Atunci nu te panica, asta se rezolva destul de rapid, important este sa apelezi la un specialist in domeniu, care sa-ti ofere un serviciu de calitate. Dar, sa reamintesc ce este un certificat energetic. In primul rand, acesta este un document oficial, de care ai nevoie pentru a da in chirie o locuinta sau pentru a o vinde.

Certificatul energetic nu influenteaza nici intr-un fel pretul locuintei, doar ca acesta contribuie la o mai buna informare a potentialilor cumparatori despre capacitatea energetica a locuintei. Un certificat energetic este un document oficial care incadreaza locuinta intr-una dintre categorii, in functie de felul si de eficienta in care este folosita energia, asta inseamna ca potentialii cumparatori vor fi mai bine informati cu privire la anumite cheltuieli ce tin de intretinerea energetica a locuintei. Pentru a elibera un certificat energetic, este nevoie de cateva acte importante. Acestea pot fi gasite pe site-ul specialistilor in emiterea certificatelor, care se numesc auditori energetici si sunt autorizati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Dupa intocmirea tuturor actelor si realizarea auditului energetic, un certificat energetic se elibereaza in apoximativ 24 de ore si are o valabilitate de 10 ani.

Pe site-ul ministerului sus mentionat poate fi consultate lista auditorilor energetici care sunt autorizati, de aceea, ai grija sa apelezi la specialisti in domeniu, care sa-ti ofere servicii rapide si de calitate. Pentru orice intrebari sau consultanta poti apela la un auditor energetic. Pretul unui certifica depinde de caracteristicile locuintei, dar, de obicei, incep de la 130 de lei.