Defectele aparente ale barbatilor tatici

Defectele aparente ale barbatilor tatici Daca ar fi sa fac o lista cu defectele barbatilor, cred ca lista ar fi foarte mica insa daca e sa fac o lista cu defectele barbatilor care sunt deja tatici, lista creste exponential deoarece, asa cum zic si multi oameni de stiinta, un copil strica relatia de cuplu. Si asta cam asa e…. Iar daca ar fi sa fac o lista cu defectele femeilor care sunt mamici, ohooohooooooo, lista nu s-ar mai opri. Pentru ca o grija atat de mare fata de o inima atat de mica, nu face decat sa vina cu o extraordinara lipsa de timp si cu muuuulte si mari frustrari. Este foarte greu sa iti pastrezi calmul cand stai si te gandesti mereu la cel mic, daca a mancat suficient, daca nu cumva a mancat prea mult, daca nu este prea obosit, daca il doare ceva, daca are nevoie de ceva si nu il intelegi, daca ti se pare ca este prea cald sau l-ai scos afara si ii este prea frig si muuuuulte altele. Eu am patit-o, cand am lasat garda jos si a racit bebe.

Am zis ca lasa, sa nu-l mai cocolosesc atata si ce daca bate putin vantul si oricum e soare si bla bla, are caciula, etc. Asadar grijile astea enorme pentru fiinta asta marunta numita copil te face un om, nu neaparat mai rau dar cel putin mai agitat si mai tensionat. Sa trecem insa la lista noastra cu care am inceput ideea de baza si anume: defectele barbatilor care sunt tatici. Iar lista incepe cu: Indiferenta aparenta. Daca tati nu este atat de frustrat sau stresat ca si tine nu inseamna ca nu ii pasa, ci doar trebuie sa cunosti mai multi tatici si sa iti dai seama ca asa sunt barbatii. Pe bune!!! Adica - ei in mintea lor - se consuma acolo, se agita, intr-un fel sau altul, dar niciodata nu vor arata, pentru ca asa sunt barbatii: comunica putin prin gesturi si mai putin prin cuvinte. Incapacitatea de a vedea utilitatea lucrurilor. Ca mama trebuie sa imi dau seama ca eu imi cunosc copilul cel mai bine si un barbat nu va reusi in veci sa suplineasca rolul unei femei in viata unui copil. Un tata nu isi da seama pur si simplu de nevoile copilului pe care adesea, tu ca mama, le simti, le ghicesti.

De aia se zice ca mama are mai multe simturi dezvoltate inafara de cele principale si de aia se zice ca o mama nu poate fi inlocuita nici de zece tati. Imposibilitatea de a face mai multe lucruri o data. Ei bine, nimeni nu are acel multitasking de care se tot vorbeste, studiile au arata doar ca este un mit, este practic imposibil sa facem mai multe lucruri de o data. Asta pentru ca creierul nostru nu ne poate permite, decat poate daca l-am utiliza 95 % macar. Dar e imposibil. Studiile o zic. Asa ca daca tu, ca si mama, esti in stare sa te gandesti la ce mananca pruncul cand se trezeste si in acelasi timp poti sa te gandesti si cu ce il imbraci si unde mergeti la plimbare in seara asta, inseamna ca esti o persoana practica si nu ca esti fenomal de distributiva. Ai doar capul mai limpede si gandesti mai practic. Studiile au aratat ca femeile isi utilizeaza mai practic creierul si vad utilitatea in lucruri mai limpede. Dorinta de somn, muult somn. Daca te gandesti ca tu ca si femeie nu te odihnesti mai deloc si ca stai si noaptea stresata cu gandul la bebe, nu inseamna ca el nu isi face griji si nici nu inseamna ca el ca tata nu functioneaza normal. Doar ca organismul barbatilor are nevoie de mai multa odihna mai ales daca mai si lucreaza si tu n-ai alta treaba inafara de a avea grija de bebe. Ei bine, daca lucrezi si tu si faci si toata treaba cu parentingul atunci e cam grav, trebuie sa porti o discutie cu el. Lista poate sa continue, dar ideea de baza este ca barbatii - cand sunt tatici, sunt copii din nou.

Trebuie sa te astepti ca bebelusul nou venit in familie sa ititransforme barbatul, odata amuzant si feroce, intr-un copil putin mai mare care oboseste la fel de repede ca un bebe dupa joaca, caruia nu ii pasa de curatenie sau de ce mananca bebe si caruia nu ii sta mintea noaptea decat poate la o imbratisare din partea ta, pe care nu o mai oferi pentru ca esti prea stresata si prea obosita.