Salteaua – un aport la dezvoltarea bebelusului

Salteaua ideala pentru patutul copilului – iata o provocare cu adevarat! Din atatea stiluri si materiale existente pe piata, parintii ajung sa faca adevarate munci de cercetare pentru a gasi varianta cea mai buna, cea mai sanatoasa si cea mai confortabila pentru copilul lor. Cu atatea variante de modele, compozitii si marimi de saltele nici chiar recomandarile organizatiilor specializate nu mai sunt un ajutor, pentru ca piata de profil este plina de solutii. Una dintre cele mai complete game de modele de saltele pentru copii gasiti aici, un site pe cat de complex pe atat de util pentru parintii in cautarea solutiei perfecte.

La Nichiduta oricine poate gasi salteluta ideala pentru patutul copilului, de la saltele pliabile pentru voiaj si pana la cele mai recente tipuri de saltele cu compozitii atent gandite pentru confortul si dezvoltarea armonioasa a celui mic. Punctul de pornire in alegerea saltelei este, desigur, dimensiunea. Variantele cele mai frecvent intalnite sunt cele standard in functie de dimensiunile patuturilor, 120x60 si 140x70, dar exista si variante mai atipice, mergand chiar pana la salteluta bebe nest, cea care reduce de fapt dimensiunea patutului astfel incat copilul sa se simta cat mai potejat si mai aproape de senzatia din burta mamei. Orice dimensiune ar avea salteaua, aspectul cel mai important este cel ergonomic. Coloana vertebrala si gatul copilului sunt foarte fragile in primele luni de viata, astfel ca salteaua ideala ar trebui sa ofere acestora o pozitie neutra si sa permita dezvoltarea coloanei fara restrictii de vreun fel. Salteluta ar trebui sa fie destul de moale cat sa fie confortabila dar si destul de ferma cat sa nu lase coloana copilului sa se afunde in ea, ci dimpotriva sa stea cat mai dreapta si sa aiba spatiu sa se dezvolte.

Cele mai cautate si recomandate de catre specialisti sunt saltelele cu fibra de cocos, fie integral, fie natural organic, fie varianta multistrat cu cocos si hrisca si burete, fie doar varianta cu cocos si burete. De asemenea, cautate sunt si saltele din poliuretan, spuma elastica sau latex, insa e bine sa le cautam pe cele create de firme specializate si agreate de Europur.