Amenajarea unui living

Se intampla frecvent sa vedem amenajarea propriei locuinte cu alti ochi. Aceasta se intampla atunci cand monotonia incepe sa domine. Pentru a preveni astfel de ipoteze este bine sa modernizezi incaperile locuintei in care locuiesti. In ziua de azi living- urile au planimetrii foarte diverse fata de cele din anii trecuti si spatii tot mai reduse. Trebuie spus ca exigentele abitative nu s-au schimbat deloc. Pentru a sti mai multe despre cum se poate actualiza o locuinta, in urmatorul articol iti va fi explicat cum sa amenajezi un living.

La inceput trebuie sa te asiguri ca ai la indemana mobila si accesorii in stil modern. Amenajarea in stil modern este aceea care se presteaza cel mai bine living-ului deoarece combina functionalitatea cu esteticul. De fapt aceste corpuri de mobilier sunt studiate pentru a indeplini o functie practica si precisa. Alege mobila cu forme simple care valorizeaza spatiul in inaltime mai degraba decat cel in largime, in asa fel incat sa obtii un loc pentru un divan si un fotoliu si o masa dreptunghiulara lunga dar mai putin larga. Daca ai un spatiu mai larg pe care esti constrans sa-l imparti intre living si bucatarie, poti elimina masa dubla, adoptand una singura pe care o vei folosi atat pentru pregatirea mancarii, cat si pentru a servi masa, dar si pentru a aseza bautura in momentele cand priviti la televizor, asezati comod. La achizitia divanului alege unul care se poate transforma in pat pentru a putea gazdui musafirii neasteptati, fara a fi nevoit sa faci modificari in toate camerele. Daca spatiul de mobilat este foarte mic culorile inchise sunt de evitat, dar poti folosi toate tonalitatile deschise, care prin efectul optic tind sa mareasca spatiul living-ului. Covoarele nu sunt recomandate deoarece, pe langa ca sunt un incubator pentru microbi, contribuie la reducerea spatiului vizibil creand un efect prea putin placut. Din living nu poate lipsi o biblioteca suficient de incapatoare pentru a gazdui toata colectia de carti pe care o ai in casa.

Poti comanda de la o firma specializata in mobila la comanda o biblioteca cu aceleasi dimensiuni cu un perete intreg pe care sa il acopere in maniera totala. De asemenea, poti utiliza biblioteca pentru a divide spatiul intre birou sau locul de lucru si zona dedicata relaxului. In cazul in care vrei sa achizitionezi un corp de mobilier scund, pentru a aseza televizorul pe el, alege unul cu usi glisante, pentru a reduce la minim spatiul ocupat si pentru a face un living mai primitor. In fine, pentru a decora peretii, evita fotografiile de mici dimensiuni sau o multitudine de tablouri care nu prea se asociaza. Poti insa alege o fotografie foarte mare, pe care sa o inramezi si sa o agati pe peretele cel mai neglijat.