Resveratrol Synergy – un aliat pentru o inima sanatoasa

Resveratrolul este un compus cu rol protector produs de catre struguri si alte plante, ca raspuns la factorii de stres din mediul inconjurator. Potrivit studiilor desfasurate in ultimii ani, Resveratrolul poate fi un excelent antioxidant si de asemenea actioneaza ca inhibitor pentru agregarea trombocitelor. Astfel, Resveratrolul poate preveni efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului si poate oferi protectia sistemului cardiovascular. De asemenea, acelasi Resveratrol contribuie la mentinerea integritatii structurale a capilarelor si a tesuturilor.

In formula sinergica Resveratrol Synergy, de la httphttp://cufarulnaturii.ro, Resveratrolul in combinatie cu alti antioxidanti cu un efect anti aging foarte puternic, este unul dintre aliatii cei mai importanti in lupta pentru protejarea sistemului cardiovascular. Alaturi de Resveratrol, in compozitia Resveratrol Synergy intra pterostilbeni, extracte din samburi si coaja de struguri, ceai verde, quercitina si vitamina C, toate extrem de importante si antioxidanti foarte puternici. Cum functioneaza exact Resveratrol Synergy in sensul protectiei cardiovasculare? Formula speciala de antioxidanti reduce fibrozarea miocardului si a valvelor cardiace, regleaza tensiunea arteriala si ritmul cardiac. Pe de alta parte, mentine fluiditatea sangelui si imbunatateste circulatia periferica. De asemenea, regleaza metabolismul lipidic hepatic si mentine un echilibru intre colesterolul "rau" LDL si cel "bun" HDL. Resveratrolul face parte din familia polifenolilor, compusi ale caror proprietati antioxidante sunt foarte bine cunoscute. Marele aport al acestora asupra sanatatii intregului organism este acela ca protejeaza organismul impotriva bolilor de inima sau chiar a unor forme de cancer, actionand si ca antitumoral.

Resveratrolul se gaseste in pielea strugurilor rosii, dar si in alune sau fructe de padure, desi se pare ca cel mai eficient este cel obtinut din struguri. De aici si credinta populara, adesea sustinuta si cu dovezi medicale, ca un pahar de vin rosu este ideal pentru sanatate. Data fiind importanta atat de mare a acestui antioxidant pentru sanatate este ideala administrarea de suplimente naturale pe baza de resveratrol mai ales persoanelor care se confrunta cu probleme ale sistemului cardiovascular. Cel mai indelungat si complex studiu in randul persoanelor cu risc de a dezvolta boli de inima a avut loc in anul 2012 in Spania si a scos in evidenta, fara doar si poate, beneficiile uluitoare pe care le are administrarea timp de un an a unui produs pe baza de Resveratrol. Potrivit acestui studiu, dupa un an de administrare a unui astfel de supliment, proteina C reactiva, un marker inflamator, - o analiza foarte comuna cunoscuta si ca CRP - a scazut cu peste 26% la persoanele carora li s-au administrat suplimente pe bazade Resveratrol si deloc in cadrul grupului caruia i s-a administrat un tratament placebo. De asemenea, exista studii in urma carora Resveratrolul, si-a dovedit calitatile anti-cancerigene, anti-inflamatorii si anti-diabetice, dar si protectia oferita organismului impotriva unor maladii atat de grave cum este Alzheimerul.

Studiile efectuate pana la acest moment nu au scos in evidenta efecte secundare negative ale suplimentelor alimentare pe baza de Resveratrol, asa cum este si Resveratrol Synergy, insa este posibil ca administrarea acestora in acelasi timp cu o serie de medicamente sa necesite recomandari din partea medicului.