Tu ce mananci la cina?

O vorba din popor spune ca trebuie sa mananci sanatos insa „dimineata singur, la pranz cu prietenii si seara cu dusmanii”. Multa vreme m-am gandit de ce si cum, ori cel putin ce inseamna. Mi-am dat apoi seama ca dimineata trebuie sa fie cea mai copioasa masa, ce mai bogata in vitamine, energizante si altele, prin urmare trebuie sa mananci singur ca sa fie totul pentru tine (la modul figurat), la pranz trebuie sa mancam moderat, deci sa imparti totul cu prietenii. In final seara sa dai totul la dusmani sau cel putin sa mananci si tu ce mai prinzi, deci resturile, firimiturile, deoarece seara nu mai consumi atat de multa energie, prin urmare trebuie sa pregatesti de somn sau de relaxare. Mai ales pentru ca pe timpul noptii corpul nostru nu consuma prea mult si este folosit la 20 % din capacitatea sa. Desigur cu exceptia cazurilor in care avem vise agitate.

Astfel, putem spune ca seara trebuie sa mancam foarte putin, preferabil deloc dupa ora 7. Media de somn este de la ora 22.00 maxim 23.00, ceea ce inseamna ca in maxim 4 ore de la ultima masa, coprul onstru nu va avea timp sa consume ceea ce trebuie, pentru a nu se depune pra mult la burta sau pe solduri.

Ce sa mancam seara, la cina? Iata cateva sugestii pentru a te simti bine si desigur pentru a te mentine in forma si cu kilogramele dorite:

·Consuma un ceai indulcit cu miere si o felie de paine integrala prajita

·Poti sa bei o cana de lapte cald gras, de tara sau de care preferi, putin indulcit. Te va face sa adormi bine, dar te va si satura pe deplin pana la ora somnului.

·Poti sa consumi o salata de legume, exceptand pe cele care au un nivel ridicat de aciditate.

·Poti sa consumi o bucata de piept de pui la gratar sau fiert, alaturi de o salata verde cu zeama de lamaie

·Poti opta si pentru peste fiert sau pe gratar, insa sa fie un peste alb, ce poate fi combinat cu maxim 2 linguri de orez fiert.

Desigur variantele sunt mult mai multe si poti sa le faci dupa bunul plac. Incearca sa eviti prajelile la cina, alimentele acide, printre care se numara si mai toate fructele. Daca nu ai ce sa-ti prepari, poti sa optezi intotdeauna pentru cartofi fierti cu margarina si cu putin marar sau patrunjel dupa gust, care au o savoare usoara si deplina.