Blocurile noi – dezavantajele pot deveni avantaje

Constructiile de blocuri noi sunt un business in continua extindere, iar cererea de pe aceasta piata este mereu in crestere. E drept ca si programale de creditare ale bancilor ca si programul Prima Casa au facut posibila aceasta ascensiune fulminanta a business-urilor din constructii, insa la fel de adevarat este ca piata de apartamente noi este “un rau necesar” pentru supra-aglomeratul Bucuresti.

Cu toate acestea, exista si cateva aspecte negative pe care unii potentiali cumparatori le reclama, dar care pentru cei care si-au asumat o astfel de investitie au devenit avantaje.
Locatia. In general se construiesc blocuri apartamente noi la periferia Capitalei si mai rar in centru. Pentru cei care nu mai suporta aglomeratia Bucurestiului, lipsa locurilor de parcare si lipsa aerului curat si a spatiului verde, achizitionarea unui apartament la marginea Bucurestiului este o optiune ideala. 

Noul apartament poate fi amplasat intr-o zona cu acces direct catre locul de munca sau catre principalele destinatii ale fiecaruia, facand astfel ca distantele si timpii sa se comprime.
Pretul ridicat pentru apartamentele din centru. E drept ca pentru cei care vor un apartament nou intr-un bloc nou, in centrul Capitalei, preturile sunt mari si uneori greu de acoperit cu un credit pentru un venit mediu. Insa, la fel de adevarat este ca si apartamentele vechi in blocuri din Centru sunt scumpe. Cine isi asuma sa locuiasca in centru va sti ca isi asuma si pretul mai ridicat.
Traficul. 

Pentru ca apartamentele noi sunt situate la periferie, in cea mai mare parte a cazurilor, ramane un dezavantaj problema transportului. Insa chiar si asa exista solutii pentru cei care aleg sa gaseasca solutii decat sa se planga. Alegeti o zona cu metrou, sau o zona cu infrastructura mai dezvoltata, sau chiar una in care exista proiecte de dezvoltare a infrastructurii.
Incertitudinea. 

Daca alegeti sa cumparati apartamente in blocuri aflate in constructie, exista riscul ca respectivul proiect sa nu mai poata fi dus la indeplinire. Adadar, alegeti sa va feriti de acest risc daca nu aveti certitudini si investiti intr-un apartament terminat si finisat, intr-un bloc deja locuit.
Probleme administrative. 

Pentru ca nu toti constructorii noi sunt seriosi, exista adesea blocuri cu probleme la instalatii, fie ca este vorba de instalatia sanitara sau de cea electrica. Alegeti un bloc deja locuit, in care sa cereti, inainte de a cumpara, parerea locatarilor deja instalati. Veti cumpara astfel in cunostinta de cauza.