Ce sa nu faci dupa ce ai reparat termopanele?

Pe parcursul „vietii” lor termopanele trec prin cel putin patru sau cinci interventii si revizii, numarul lor depinde insa si de modul in care sunt exploatate si folosite de proprietari. Reparatiile se realizeaza relativ rapid daca firmele chemate au instrumente de calitate si tehnologii de ultima generatie, termopanele vor functiona corect perioade lungi de timp daca sunt actionate si intretinute cum trebuie.

Una dintre greselile care ii determina pe proprietari sa recheme firmele la doar cateva luni dupa reparatii este cea legata de comportamentul de dupa interventia de specialitate. Unii cred ca o firma de reparatii termopane sector 3 poate face minuni si geamurile sau usile vor deveni dintr-odata mult mai rezistente. Dupa interventii de anvergura nu trebuie sa actionati termopanele cu forta prea mare, locul reparatiei trebuie menajat, piesa respectiva inlocuita trebuie ferita de socuri mecanice sau de actionare prea brutala, sticla trebuie curatata mereu si evitate zonele unde s-a intervenit. De asemenea nu e bine sa faceti fix aceleasi lucruri care au dus la stricarea termopanelor, trebuie sa le actionati cat mai usor si simplu pentru a nu determina aparitia acelorasi defecte sau a altora noi. Un alt lucru important dupa ce ati primit vizita firmei de reparatii termopane sector 3 este sa notati orice fel de anomalii si sa nu incercati sa interveniti asupra lor daca nu stiti exact ce faceti.

Orice reparatie are garantie, ea se pierde cand incepeti sa va jucati cu surubelnitele si cu diverse alte instrumente de prin casa, platiti bani in plus la orice reparatie viitoare si puteti cauza defecte si mai mari decat cele deja remediate. In plus, nu e bine sa chemati alta firma decat cea care le-a reparat, specialistii de acolo stiu deja care au fost defectele si pot sa inteleaga de ce au aparut si altele care poate au legatura cu ele. In fine, dupa ce s-au reparat termopanele nu ar trebui sa le folositi excesiv, adica sa le tot deschideti si inchideti, sa le fortati, mai ales daca defectul e la o parte activa a sistemului termopan.