Caldo Security – protectie in situatii de urgenta

Pentru ca in ultimii ani evenimentele neprevazute care pot conduce la tragedii uriase – asa cum au fost incendiul din clubul Colectiv sau incendiile care au afectat constructii noi sau mansarde de blocuri, sau asa cum ameninta sa fie un nou cutremur puternic – s-au inmultit in mod simtitor, a devenit o necesitate nu numai sa cunoastem modalitatile de a preveni adevarate drame dar si a ne asigura ca avem protectia adecvata impotriva acestui gen de situatii.

Potrivit legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, administratorii operatorilor economici care desfasoara activitati cu risc de incendiu sau conducatorii institutiilor sunt obligati fie sa incheie contract cu un serviciu de urgenta voluntar sau privat, capabil sa intervina operativ si eficace pentru stingerea incendiilor, asa cum este echipa Caldo Security, fie sa asigure constituirea serviciului de urgenta privat, cu avizul inspectoratului, precum si functionarea acestuia conform reglementarilor. Un serviciu de protectie privat, antrenat pentru prevenirea si gestionarea cu maxima eficienta a situatiilor de urgenta poate asigura protectia adecvata in cazuri de forta majora ce apar ca urmare a unor incendii, cutremure, inundatii, accidente, explozii, avarii, alunecari sau prabusiri de teren, imbolnaviri in masa, prabusiri ale unor constructii, instalatii ori amenajari, esuarea sau scufundarea unor nave, caderi de obiecte din atmosfera ori din cosmos, tornade, avalanse, esecul serviciilor de utilitati publice si alte calamitati naturale, sinistre grave sau evenimente publice de amploare determinate ori favorizate de factori de risc specifici, situatii enumerate asa cum apar in OUG nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta.

Toate aceste situatii de urgenta sunt evenimente neprevazute, care se declanseaza brusc si care afecteaza viata oamenilor si pun in pericolul mediul inconjurator dar si bunurile mobile si imobile. Sunt situatii pe care omul nu le poate controla, dar poate invata sa le gestioneze cat mai bine si sa reduca la minimum nivelul dezastrului. In functie de modul in care se intervine pentru rezolvarea unei situatii de fora majora, numarul de victime poate fi redus chiar pana la zero, iar paguba materiala poate fi si ea redusa semnificativ, fara urmari tragice. Interventia eficienta este apanajul unei echipe de profesionisti in domeniul sigurantei si protectiei impotriva situatiilor de urgenta, iar o astfel de echipa de specialisti este cea de la Caldo Security.