Buldoexcavatorul – utilaj complex si versatil

Probabil cel mai complex utilaj pentru constructii, buldoexcavatorul se poate folosi pentru o multitudine de lucrari in domeniul constructiilor si de aceea este utilajul favorit al specialistilor in domeniu. Fiind un utilaj versatil si multifunctional, buldoexcavatorul, alaturi de o serie intreaga de accesorii utilaje constructii necesare pentru folosirea sa, este de absoluta necesitate pe santiere, atat de dimensiuni mici si medii cat mai ales pe santierele mari, unde fluxul de lucru este continuu. Un buldoexcavator se foloseste pentru sapaturi de santuri sau gropi, incarcare de materiale, nivelari si amenajari de platforme, lucrari care sunt practic inevitabile pe orice tip de santier.

In constructiile de case, sarcina cea mai frecventa pentru un buldoexcavator este saparea fundatiei. Desi lucrarile necesita finisaje manuale la final, buldoexcavatorul este un utilaj care va sapa fundatia cu rapiditate si foarte eficient din punct de vedere al costurilor. In functie de necesitati, puteti alege buldoexcavatoare cu capacitati diferite, foarte fiabile si mai ales eficiente din punct de vedere al consumului de carburant, dar si din punct de vedere al calitatii lucrarilor efectuate. Accesoriile care se pot folosi impreuna cu un buldoexcavator sunt cupa multifunctionala (se preteaza atat ca nivelator, lama de buldozer sau dispozitiv de apucare), cupa universala fata care se foloseste pentru remanipularea materialelor ramase necompactate, cupa cu descarcare laterala (folosita in general pentru umplerea santurilor, pentru nivelare sau pentru tuneluri), cupa cu descarcare la inaltime (inaltime mare de descarcare, folosita pentru materiale cu densitate mai mica).

Un alt tip de accesoriu foarte util pentru buldoexcavatoare sunt furcile pentru paleti. Acest tip de furci se monteaza pe sistem hidraulic de atasamente si sunt foarte utile atunci cand se lucreaza cu greutati mari sau cu materiale de constructie care se livreaza la paleti (caramida sau BCA). Cupa universala spate se foloseste si ea foarte des, fiind adaptabila la variate tipuri de sol.