Totul despre casa la rosu

Casa la rosu este varianta cea mai basic de casa, un prim stadiu al constructiei in sine si este una dintre variantele cu care viitorii proprietari par a se multumi atunci cand nu detin in totalitate bugetul pentru construirea unei case la cheie. Atunci cand vorbim despre constructii case la rosu vorbim despre fundatie, zidarie si acoperis (doar structura din lemn – sarpanta - fara invelitoare). Construirea unei case la rosu inseamna, practic, ca ati dus la indeplinire jumatate din casa.

Din punct de vedere al costurilor se stie ca partea de structura a casei - fundatia, placile, stalpii - si partea de zidarie si acoperisul ating aproximativ 50% din costurile de ridicare a unei case, urmand ca restul de 50% sa fie acoperit de finisaje si instalatii. Trebuie mentionat ca o casa la rosu nu cuprinde nimic din partea de instalatii, nici tevile de apa sau gaze, nici cablurile si instalatia electrica si nici racordarea la utilitati. Inainte de ridicarea casei la rosu va fi nevoie sa aveti deja proiectul pentru casa, stadiu final, chiar daca nu veti duce casa la stadiul la cheie, si de asemenea, autorizatie de construire. Firma de constructii cu care lucrati va avea ca sarcini trasarea casei, saparea santurilor pentru fundatie, armarea fundatiei si turnarea betonului pentru fundatie, dupa cofrare, armarea, cofrarea si turnarea betonului pentru placa de cota 0, realizarea zidariei (atat pereti exteriori cat si pereti interiori, daca acestia nu vor fi facuti mai tarziu din rigips), armare cofrare si turnare stalpi si grinzi, armare, cofrare si turnare placa etaj si apoi montarea acoperisului, pana la invelitoare.

Se poate negocia cu firma care urmeaza sa execute lucrarile de constructie, atat varianta de pret cu materiale incluse cat si varianta cu material achizitionat de client, in cazul in care acesta are o sursa mai buna pentru material, un pret mai bun, sau considera ca materialele pe care le poate pune la dispozitie sunt mai calitative. Constructia la rosu poate dura intre o luna si 3 luni in functie de suprafata casei, de numarul de etaje si de cati pereti despartitpri sunt la interior.