Evenimente importante in Alba Iulia

Chiar daca nu sunt multe ziare in Alba Iulia, asta nu inseamna ca presa locala din Alba este una inexistenta sau ca nu are subiecte importante. Evenimentele de amploare se intampla oriunde in tara si oriunde in lume, iar in anotimpurile extreme cel putin, vara si iarna, ziarele sunt pline de dezastre, de nenorociri si tot felul de accidente, persoane decedate si asa mai departe. Multi nu aproba mediatizarea unor evenimente catastrofale deoarece acestea - conform unor studii britanice, scad foarte mult moralul societatii si produc depresii in randul celor mai slabi oameni.

Presa locala din Alba ne vorbeste in ultimul timp despre reglementarea traficului, despre dezastrele produse de canicula, despre accidente si despre scandalurile politice. De exemplu in perioada 3 – 9 august 2015, politistii locali din Alba Iulia au organizat o actiune ce a avut drept scop identificarea si sanctionarea conducatorilor auto care au oprit sau stationat cu autovehiculele neregulamentar, pe trotuarele din municipiu, conform ziarul online Unirea din Alba. Prin urmare - au fost sanctionati contraventional 75 de conducatori auto si au fost aplicate 235 de autocolante pe autovehiculele gasite oprite/stationate neregulamentar pe trotuare. Majoritatea conducatorilor auto si-au recunoscut fapta, motiv pentru care 92% dintre ei, au fost sanctionati cu avertisment scris. Conducatorii autovehiculelor pe care au fost aplicate autocolantele au obligatia sa se prezinte la sediul Politiei Locale, iar in caz contrar, acestia vor fi identificati in bazele de date ale M.A.I. si vor fi sanctionati contraventional cu amenda.

Un alt ziar din presa locala din Alba ne vorbeste despre cele mai populate piscine la care oamenii merg ca sa se racoreasca. Insa majoritatea stirilor locale nu fac altceva decat sa vorbeasca despre accidente rutiere si pericolele pe care le prezinta canicula asupra intregii populatii. Ce-i drept vara vine cu stiri de senzatie si prezinta numai pericole in toate zonele din tara si nu numai in Alba.