De ce este benefic un program de arte martiale?

De-a lungul ultimele cateva decenii, publicul larg a devenit fascinat de artele martiale. La urma urmei, au existat zeci de filme realizate care artele maritale au jucat un rol important si exista dojo-uri care ofera cursuri intr-o gama larga de lupta si tehnici de echilibru, reprezentand o parte din Jocurile Olimpice de vara. Si, oricine a urmarit si practicat diferite forme de arte poate sa spuna ca exista multe efecte pozitive in a se implica in aceasta activitate.
Poate una dintre cele mai bine cunoscute forme de arte maritale este Taekwondo . De fapt, exista mai mult de 20 de milioane de studenti si formatori implicati in programe de Taekwondo din intreaga lume. Dar, in afara de elementul fizic (nu ca acest aspect nu este important ), ce alte beneficii sunt pentru a fi implicat intr- un program de arte martiale?
Aici sunt primele 5 motive pentru care un program de taekwondo, judop sau karate este o alegere excelenta pentru oamenii de aproape orice varsta.
1. Stima de sine este ridicata. Este un sentiment uimitor de a progresa de la abia a sti cum sa se puna gi-ul (uniforma in dojo) la a fi capabil de a efectua miscari complexe, cum ar fi modele si forme, tehnici de rupere, lovinre, blocare, izbire si perforare. Cu toate acestea, cand fiecare dintre aceste actiuni sunt predate, mai ales atunci cand sunt copii, li se reaminteste ca artele martiale nu sunt despre lupta, ci despre disciplina si aptitudinile folosite.
2. Construiesc o constientizare crescuta prin echilibru mai bun, coordonare, flexibilitate, si perspicacitate mentala.
3. Educatia imbunatatita. Mai multe exercitii fizice si mentale si angajamentul de a fi intr-un program de arte martiale au fost demonstrate in a imbunatati de fapt mediile si notele studentilor si elevilor.
4. Artele martiale intaresc si imbunatatesc sanatatea, in timp ce scade starea de tensiune prin utilizarea unor exercitii izometrice si dinamice, astfel oferind un tonus muscular mai bun si mai multa putere. Acestea functioneaza prin utilizarea unui proces gradual, care se axeaza pe consolidarea flexibilitatii si respiratie corecta, in cele din urma ducand la construirea muschilor si reflexe mai clare si simturi sporite.
5. Familiile si grupurile sunt adesea consolidate - nu doar fizic, ci conectate intre ele si au un respect mai mare pentru celelalte persoane. Competentele dobandite intr-un program de arte martiale ajuta pentru a dezvolta rabdarea, increderea, auto-disciplina, calmul interior si o atitudine mentala pozitiva care, de asemenea, ofera rezultate in a ajuta oamenii sa depaseasca indoiala de sine, furia, gelozia, lenea si obiceiurile rele.
Programele de arte martiale sunt de mare ajutor pentru oricine care le urmeaza. Indiferent de varsta, capacitatea de percepere pentru a exersa, controlul greutatii sau de orice alti factori care ar putea fi prohibitivi, trebuie sa se ia in considerare inscrierea la un program de arte martiale aproape de casa. Sunt sanse mari sa fiti placut surprinis de rezultate!