Suplimentele din plante - benefice pentru organism

Suplimentele din plante, numite adesea produse naturiste, nu reprezinta un domeniu nou in medicina. Plantele au fost folosite in scopuri medicinale de mii de ani. Cu toate acestea, suplimentele pe baza de plante nu au fost supuse aceluiasi control stiintific, si nu sunt la fel de strict reglementate ca medicamentele.

Ba mai mult, unele suplimente pe baza de plante - inclusiv produsele etichetate ca "naturale" - pot avea diferite intrebuintari, motiv pentru care este important sa-ti faci temele si sa investighezi potentialele beneficii si efecte secundare inainte de a le cumpara. Pentru ca fiecare planta poate vindeca in felul sau, dar poate provoca si stari confuze este bine sa apelezi la un medic, mai ales daca suferi de afectiuni severe.


Sunt produsele naturiste sigure pentru organism?


Produsele naturiste sunt reglementate, dar nu ca medicamente sau ca produse alimentare. Acestea se incadreaza intr-o categorie numita suplimente alimentare si pot fi gasite in orice magazin produse naturiste sau in supermarket-uri. Prin urmare, producatorii trebuie sa respecte o serie de reglementari, printre care si bunele practici de fabricatie pentru a se asigura ca suplimentele sunt procesate in mod constant si se indeplinesc standardele de calitate. Aceste reglemenari au scopul de a mentine ingredientele naturale, departe de chimicalele care le pot contamina - cum ar fi pesticidele - si trebuie sa se asigure ca introduc cele mai potrivite ingrediente, in cantitati adecvate.

Suplimentele obisnuite pe baza de plante sunt sigure pentru oricine le utilizeaza. Alcatuite integral din compusi ai plantelor, benefici organismului, acestea imbunatatesc semnificativ starea de sanatate a pacientului. Deoarece exista si suplimente care contin ingrediente puternic active, care pot avea efecte puternice in organism (mai ales in combinatie cu alte medicamente), este important ca inainte de fiecare administrare sa se consulte un medic specialist.