Piloti forati pentru o capacitate mai buna de sustinere a solului


Proiectele de constructii pot avea loc pe suprafete de sol care nu se caracterizeaza printr-o capacitate corespunzatoare, tocmai de aceea aceste proiecte sunt adaptate astfel incat solul sa devina una care sa asigure rezistenta si durabilitatea constructiei, mai ales in cazul constructiilor industriale sau a podurilor care au de sustinut greutati foarte mari, cum ar fi chiar mii de tone. Domeniul constructiilor a evoluat mult, iar pregatirea solului pentru un proiect de acest fel poate avea loc cu piloti forati Terratest, care sunt folositi nu doar pentru a spori capacitatea de sustinere a solului, dar si in multe alte activitati sau etape din proiectul de constructie.

Acesti piloti forati Terratest reprezinta una dintre tehnicile cele mai des intrebuintate si sigure pentru a stabiliza solul, atat la inceput, cat abia incep constructiile, ci si in proiecte deja incheiate, care din cauza unor factori ai mediului, cum ar fi ploi, de exemplu, necesita o interventie speciala si amplasarea de piloti forati Terratest. Un exemplu de acest fel ar putea fi proiectelor de stabilizare ce a avut loc in Granada, Spania, cu piloti forati Terratest, in perioada anilor 2012-2014.

Acesta a fost un proiect finantat de guvern, deoarece in urma unor ploi abundente care au avut loc in Granada, panta importanta a regiunii reprezenta un pericol de lipsa de sustinere eficienta a solului. Astfel, cu ajutorul unor piloti forati Terratest a fost asigurata aceasta panta si a fost stabilizat solul, pentru a preveni ulterioare miscari sau alte accidente care ar fi fost posibile. Proiectele de constructii in care se apeleaza la astfel de piloti forati sunt numeroase, deoarece acestia sunt printre principalele materiale de constructii si formeaza baza inceperii unui proiect de constructii. Mai multe detalii despre folosirea pilotilor in diverse lucrari ati putea gasi pe site-ul Terratest Romania.