Cum iti alegi hota ideala

Exista pe piata de profil, o gama larga de hote, create in functie de nevoile fiecaruia dintre noi si nu in ultimul rand in functie de spatiul pe care fiecare il avem. Pe casasibucataria.ro gasim hote telescopice, hote rustice, hote clasice, hote decorative, hote de colt sau hote insula. Diferenta dintre ele este desigur de aspect dar si de functionare. De exemplu, la o hota clasica, marca Pyramis, designul, functionalitatea si costul raportat la performanta, sunt atributele principale care o recomanda.

Liniile delicate, materialele de inalta calitate si finisajele ireprosabile va pot innoi bucataria. Functiile avansate si capacitatile mari de absorbtie confera un mediu sanatos, curat si fara mirosuri, creand conditiile ideale pentru gatitul zilnic. Totusi, dupa ce criterii alegi hota in casa atunci cand decizi ca ai nevoie de una noua ? Un criteriu foarte important este nivelul de zgomot. Nimeni nu isi doreste sa stea cu un zgomot mare pe cap atunci cand face mancare si cu siguranta confortul din casa este cel care primeaza. O hota clasica care nu produce foarte mult zgomot este o hota care merita toti banii. Pe de alta parte, trebuie sa stim ca toate hotele clasice pot fi instalate pentru a functiona cu evacuarea in exterior a aerului absorbit sau pe modul de recirculare (filtrare). In cel de al doilea caz este necesara instalarea filtrelor speciale cu carbune activ.

Acestea se achizitioneaza separat. Daca totusi nu va doriti o hota clasica si aveti mai putin spatiu la dispozitie, in special atunci cand gatiti, o hota telescopica poate sa fie alegerea potrivita pentru bucatarie. Acest tip de hote se “strang” cand nu aveti nevoie de ele, iar cand sunt puse in functiune, isi fac treaba exemplar. Diferenta este de putere, pentru ca pe o hota extensibila nu se pot monta mai multe motoare, dar acestea sunt destinate mai mult spatiilor mici, unde nu se gateste mult.