Cat de bune sunt camerele video de supraveghere si de ce trebuie sa le ai si tu?

Securitatea bunurilor personale este foarte importanta pentru oricine are in posesie o avere considerabila. Pentru ca nu oricine isi permite sa angajeze o firma de paza care sa monitorizeze permanent resedinta s-a ajuns la o solutie mult mai simpla si mai convenabila, sistemele de supraveghere bazate pe camere video. Avantajele utilizarii unor astfel de camere pentru a monitoriza activitatea din locuinta si din jurul ei sunt multiple.

In primul rand se gasesc peste tot, preturile sunt acceptabile, se monteaza rapid, sunt simplu de intretinut, se pot pozitiona atat in spatii mai usor accesibile, cat si in cele greu accesibile. In al doilea rand, aceste camere video din sistemul integrat de supraveghere filmeaza continuu, informatia e stocata pe DVR, se pot revedea inregistrarile, calitatea imaginii este foarte buna, rezolutiile suportate sunt excelente, unghiurile de filmare sunt largi. In al treilea rand, filmarea se realizeaza si noaptea, cu ajutorul ledurilor din dotare si senzorilor de miscare, IR. Detaliile pot fi surprinse cu ajutorul zoom-ului digital foarte puternic, sistemele de supraveghere fiind foarte eficiente chiar si in zone cu umiditate mare, temperaturi variabile, schimbari de clima permanente. Ele rezista la socuri si la acte de vandalism, au carcase din materiale de calitate ce le protejeaza de eventuale lovituri, nu se deformeaza la caldura mare, sunt usor de refixat pe pozitie in caz ca s-au miscat.

Pe de alta parte, odata instalat un sistem de supraveghere ca acesta, hotii se vor feri sa mai intre in locuinte numai la vederea camerelor, veti putea monitoriza in secret activitatea unor angajati, daca aveti o afacere si vreti sa stiti daca acestia isi fac treaba. Nu in ultimul rand, camerele de supraveghere video se pot controla si de la distanta, mai ales cele WIFI, se pot activa sau dezactiva anumite functii, pot sa alerteze proprietarul daca senzorii de proximitate au detectat prezenta mai multor indivizi pe aceeasi arie.