Vrei sa ai un par matasos si catifelat, hranit in profunzime? Incearca ulei pentru par cu ulei de cocos

Parul trebuie ingrijit in permanenta, trebuie spalat si tratat cu diverse substante naturale pentru a-si pastra frumusetea si vigoarea. Aspectul firelor de par depinde in mare masura de gradul de atentie acordata firelor de par si pieptanatului, dar si de tipul de masti de par sau creme speciale destinate reconditionarii sale.

Folosita de sute de ani in India si in Asia in tratamente pentru par, nuca de cocos este printre cele mai cautate ingrediente pentru refacerea completa a firelor de par cu probleme. In unele retete de masti pentru par sau de creme se utilizeaza nuca de cocos rasa sau maruntita, in vreme ce in unele uleiuri esentiale pentru parul deteriorat se gaseste uleiul din nuca de cocos. Acest ulei pentru par are avantajul ca este deosebit de dens, concentrat, patrunde in structura firului de par si il hraneste in profunzime, ii reda stralucirea si elimina matreata. De obicei la prepararea unui ulei pentru par sunt necesare doar cateva picaturi de ulei de cocos pentru a obtine rezultatele dorite. Scalpul este si el hidratat, sunt prevenite infectiile, firele de par rebele isi revin la scurt timp dupa aplicarea tratamentului naturist. Caderea parului, una dintre cele mai frecvente manifestari ale imbatranirii si o reactie fireasca la sampoanele sau balsamurile pline de substante chimice periculoase, se poate trata simplu cu ulei de cocos, hranitor si foarte simplu de utilizat. Reducerea pierderilor de proteine si prevenirea deteriorarii excesive, efectele acidului lauric, care favorizeaza patrunderea usoara a uleiului in interiorul firului de par sunt doar cateva dintre atuurile uleiului de cocos.

In plus, uleiul de cocos este excelent pentru varfurile despicate, lasand parul moale si catifelat. In cazul mastilor pentru par, uleiul de cocos se poate folosi in cantitati mai mari doar daca textura parului o permite, daca nu e prea gras, iar efectele se pot observa doar dupa cateva zile de tratament.