5 de lucruri pe care trebuie sa le faci in facultate

Facultatea …. o frumoasa perioada. As mai repeta-o insa cu siguranta nu va mai avea aceeasi savoare. Facultatea este o perioada de maturizare, o etapa de crestere necesara omului cu scaun la cap. Se spune ca unele lucruri trebuiesc facute la timpul lor iar daca nu le faci atunci cand e vremea - atunci vremea nu va mai fi la fel si poate ca nici nu mai vine. Sunt cinci lucruri pe care cred ca trebuie sa le faca orice om in facultate, si pe care le-as repeta chiar daca doua dintre ele le-am sarit.

Unu: sa mearga zilnic la cursuri, nu de dragul stiintei ci de dragul socializarii. A merge la cursuri are la baza mai multe beneficii, mai ales daca ai sansa sa inveti intr-o facultate sau universitate mare. Poti sa intalnesti oameni noi, sa auzi idei bune, sa inveti de la cei din jur si sa traiesti experiente inedite.

Doi: sa te indragostesti de un profesor cu care sa ai o aventura in secret. Acest lucru nu numai ca te va incita la maxim insa te va face sa iti amintesti cu drag de cursurile la care profesorul cu pricina preda si ai sansa sa inveti si ce-i iubirea la o varsta inocenta. iubirea adevarata, pasionala…

Trei: In facultate trebuie sa petreci in fiecare weekend. Aceasta este o conditie necesara, musai de indeplinit atunci cand vorbim despre studenti, iar cei care nu apuca sa petreaca weekend de weekend macar in primul an de stundentie, degeaba sunt studenti. Adica nici nu se mai pot numi asa. Iar daca au ghinionul sa stea in chirie departe de distractia din camine, atunci … aproape ca si-au ratat studentia.

Patru: sa citesti cat mai mult. In facultate ai timp. Oricat de mult ai zice ca nu ai timp, crede-ma ca timpul e singurul lucru pe care il ai din plin, asa ca foloseste-l cat mai mult ca sa aduni informatii, sa citesti orice, sa vezi orice, mergi la piese de teatru, cultiva-te, mergi la concerte, la spectacole muzicale, la orice.Va veni o vreme cand chiar ca nu vei mai avea timp de nimic si vei regreta, inte - incet , regresul tau uman.

Cinci: Nu te poti lauda ca ai trecut prin facultate daca nu ti-ai format o gasca de dubiosi. Clar!!! Iar gasca asta nu conteaza ca este din scoala, din afara ei, din oras sau din vreo secta, cert este ca trebuie sa ai o gasca de dubiosi cu care sa o iei razna macar o data pe luna, oameni cu care sa te vezi numai atunci cand ai chef sa fumezi prostii si sa bei cat te tine. Daca ai avut-o pe asta in facultate atunci inseamna ca nu it-ai ratat studentia iar daca esti student si inca nu it-ai facut-o, ia masuri de graba. Iar dupa ce termini facultatea, nu uita, rogu-te, sa te maturizezi si sa devii omul de care societatea are nevoie pentru o schimbare in bine!!!!