Cand un grup de cimpanzei danezi s-au mutat impreuna cu un grup de cimpanzei scotieni, a fost o ocazie unica de a se studia cum se schimba vocalizele lor cand sunt cu altii din alte zone. Cimpanzeii isi schimbau accentele. Cei scotieni comunicau pe un ton mai jos decat cei danezi. Pe parcursul a trei ani cimpanzeii si-au modificat emisiile vocale sa semene cu ale celorlalti.
Daca maimutele isi pot modifica accentele si dialectele in functie de regiune si dialecte si stramosii nostri puteau face asa ceva. Ideea nu e foarte clara pentru ca nu se stie daca cimpanzeii isi modificau cuvintele pe care le foloseau sa descrie merele sau numai maniera in care le pronuntau. Nimeni nu stie daca animalele incercau sa se acomodeze sau chiar invatau cuvinte noi. Si alte animale isi schimba accentul pentru a fi acceptate intr-un anumit grup. Potrivit unui studiu facut de Queen Mary University caprele tinere care erau introduse intr-un grup nou isi schimbau vocalizele ca sa fie mult mai apropiate de cele ale suratelor din noul grup.
Aceste stadii de inceput ale invatatului sunetelor pot sa imite acelasi proces pe care l-au experimentat si oamenii, sugerand fara doar si poate ca, in principiu, comunicarea animalelor este mai complexa decat am fi crezut vreodata.