In perioadele reci din timpul anului organismul nostru si sistemul imunitar se lupta sa faca fata atacului microbilor si virusurilor care sunt mai peste tot in jurul nostru. Daca nu avem suficiente vitamine si minerale in organism si organele nu sunt pregatite sa intampine un val mai mare de pericole externe cu siguranta vom ajunge sa avem probleme cu sistemul respirator sau cu cel circulator, in functie de mediul in care ne desfasuram activitatile.
Medicamentele de sinteza ne pot ajuta sa ne punem la adapost de aceste pericole nevazute care ne pot aduce pe patul de spital, insa efectele lor adverse sunt periculoase si ne pot „ajuta” sa ne expunem si mai tare la atacurile din partea virusilor puternici, specifici iernii sau toamnei. In locul acestor medicamente putem utiliza oricand produse apicole 100% naturale, pline de vitamine si minerale si substante esentiale pentru mentinerea sanatatii noastre si pentru un stil de viata echilibrat. Dintre acestea, cel mai cautat si mai folosita pentru ameliorarea simptomatologiei celor mai comune boli este un produs care este destul de ieftin si la indemana oricui: miere. Albinele produc mierea din nectarul adunat de la flori, imbogatind aceasta substanta dulce cu substante proprii, urmand a fi depozitata in faguri. Mierea este un puternic antibacterian si antimicrobian, are grasimi si proteine, osmolaritate ridicata, este un antioxidant la fel de puternic, depurativ si curativ natural.
Cu cateva lingurite de miere luate dimineata va puteti asigura energia de care aveti nevoie pe parcursul zilei, aceasta fiind un excelent biostimulator, dar si un stimulent eficient al anabolismului, calmand sistemul nervos. Regenerativ al tesutului conjunctiv si laxativ, mierea de albine are si proprietati antioxidante si are efecte dovedite clinic asupra muschiului cardiac.