In zone in care nu exista retea de gaze naturale si unde solutia centralelor pe curent electric este exlcusa din diverse considerente - financiare si tehnice – exista intotdeauna solutia salvatoare a centralelor pe lemn. Acest tip de centrala este intalnit mai ales in zonele rurale, pentru casele nou construite, pentru ca cele vechi folosesc inca sobele.
Daca beneficiarul unei lucrari de instalatii termice opteaza pentru instalarea unei centrale pe combustibil solid – lemn in speta – este important de stiut acest lucru inca din faza de proiect sau constructie a lucrarii, intrucat centrala pe lemn necesita o incapere separata, cu aerisire, care ar trebui inglobata in proiectul casei, insa ea ar trebui sa existe nu in interiorul casei, ci ca o anexa la constructie. Exista, desigur, niste norme clare ce reglementeaza camera tehnica in care urmeaza a fi amplasata centrala si acestea includ specificatii despre materialul din care este realizata constructia anexa (in niciun caz un material inflamabil), ce tip de usa, ce tip de geam, ce tip de deschidere si ce suprafata si volum ar trebui sa aiba camera tehnica, insa toate datele tehnice vor fi discutate cu arhitectul care se ocupa de proiect si cu inginerul de instalatii alaturi de care se lucreaza, care vor furniza date adaptate la proiect. Pentru a stabli inca din faza de proiect ce buget va este necesar pentru achizitionarea unei centraleieftine pe lemne si a accesorilor necesare, veti gasi o gama importanta de produse de gen la centraleieftine.ro. Tot aici veti gasi diferite tipuri de centrale pe lemn - cazane din fonta de diferite puteri (produc apa calda pentru incalzire prin alimentarea cu lemne), dar si centrale cu gazeificare (sunt alimentate cu lemn si prin distilarea uscata a acestuia produc gaze combustibile).
Indiferent pentru ce varianta optati, oferta de preturi este una extrem de avantajoasa, in functie, desigur, si de capacitatea pe care va trebui sa o aiba centrala la care va ganditi.