Scrie un articol de calitate

Te uiti la monitor de mai bine de o ora si nu e pentru ca analizezi nu stiu ce poza sau pictura abstracta, ci pentru ca ai fi vrut sa scrii un articol. Ai in fata ta o pagina alba, in stanga sus gasesti: file, edit, view, insert, mai multe iconase. Dar unde este textul? Totusi ai cateva idei, dar nu stii cum sa incepi. Scopul acestui articol este de a prezenta cateva reguli care trebuie urmate pentru a scrie un articol de calitate. Intai de toate, ma gandesc ca principalul scop al unui articol este acela de a aduce beneficii cititorului si implicit site-ului sau blogului pe care este postat. Continutul nou si de calitate este pretuit de google, in privinta asta nu ai cum sa gresesti. Vorbeam cu cineva care detine un magazin online si imi spunea ca nu are timp sa scrie articole, motiv pentru care apeleaza la servicii de content writing ca: www.contentwriting.ro si este foarte multumit. Dar, banuiesc ca multi dintre noi prefera sa scrie singuri articole sau advertoriale. In acest caz trebuie sa ne pregatim constiincios pentru a scrie un articol de calitate. In primul rand pregatim cuvintele cheie, cele mai relevante cuvinte pentru site. Trebuie sa stim unde va fi publicat articolul si care este scopul acestuia, astfel vom stii in ce maniera trebuie scris. Apoi, pregatim si sursele de documentare, multi se documenteaza de pe wikipedia, de pe alte site-uri straine, fiecare isi poate alege cele mai potrivite surse de documentare. 
Dupa ce te-ai asigurat ca nu sunt surse care sa-ti distraga atentia (mess, pidgin) si este liniste in jurul tau, poti identifica sursa de inspiratie. Citind si intelegand mesajul, poti alege ce fel de articol vei scrie: stire, tutorial, articol de blog, interviu. 
Important – Articolul trebuie sa aiba: introducere, cuprins si incheiere. Imi aduc aminte ca in scoala primara, doamna invatatoare ne invata la ora de compunere, ca orice compunere sau text trebuie sa aiba introducere, cuprins si incheiere. Acest lucru este perfect valabil si pentru scrierea unui articol. Introducerea ar trebui sa fie alcatuita din maxim doua fraze, care sa expuna despre ce va fi vorba in articol. Cat despre continut, acesta trebuie sa contina informatie corecta si cat mai interesanta, puteti insera si cate un citat. In incheiere, se scrie concluzia articolul si se lasa posibilitatea cititorului de a interveni cu impresii. La final se verifica daca articolul este bine scris, se corecteaza si se gaseste un titlul potrivit, de preferat care sa contina un cuvant cheie urmarit.