Dieta unul sportiv

Dieta unul sportiv trebuie sa asigure suficienti nutrienti care sa dea energie pe parcursul antrenamentelor si intrecerilor sportive. De asemenea, trebuie sa ii fie asigurate procentele de grasime necesara pentru a avea o performanta sportiva de invidiat. Trebuie sa acordati atentia cuvenita alimentelor ce ne dau energie necesara.

In primul rand, somonul, este foarte indicat deoarece contine un raport ridicat de omega 3, acizi grasi si proteine esentiale organismului. In timpul antrenamentului sportiv corpul lupta pentru a face fata cu succes exercitiilor recomandate iar omega 3 este esential pentru recuperarea dupa efort, datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii. De asemenea, proteinele sunt foarte importante, deoarece repara si construiesc tesuturile musculare si osoase.

Nucile si semintele sunt recomandate pentru sportivi, ele reprezentand o alta sursa importanta de omega 3. Acestea au beneficii antiimflamatorii si ajuta in mod benefic la sanatatea fiecarei celule din corp. Sa nu uitam nici de faptul ca au un aport crescut de vitamina E, ce stimuleaza sistemul imunitar. Asadar, nu uitati sa consumati in fiecare zi cateva nuci, migdale sau chiar fructe uscate pentru o dieta echilibrata.