Cu ajutorul lor se pot realiza pereti de sustinere, au diametru mic, de pana la 350 mm, capacitatea portanta este destul de mare, sustinerea oferita este foarte buna mai ales la cladirile care au nevoie de o fundatie foarte rezistenta.
Se mai utilizeaza micropiloti forati si la lucrarile din zonele cu conditii reduse de acces, pentru fundatiile structurilor noi, unde sunt zone cu pamant si roci eterogene. Odata executati micropilotii reduc tasarile, deplasarile care pot aparea la nivelul solului, imbunatatesc stabilitatea pantelor, etapele de realizare ale unor micropiloti forati sporesc eficiente acestora-se foreaza, se injecteaza si armeaza.
Mai pot fi folositi si pentru consolidarile terenurilor slabe, la stabilizarea taluzurilor si pentru sprijiniri temporare sau permanente in vederea excavarii subsolurilor. Firmele care se ocupa de realizarea lor pot proiecta si executa orice tip de micropilot forat, au tehnologii de ultima generatie care asigura o constructie solida si rezistenta.
Zonele unde urmeaza sa se toarne micropiloti sunt analizate si verificate inainte de inceperea lucrarilor de catre profesionisti cu experienta. Echipele de experti ale firmelor producatoare pot recomanda diverse tipuri de micropiloti pentru tipul de constructie unde se vor folosi, fiecare etapa va fi explicata clientilor si va fi pusa in practica in cel mai scurt timp pentru predarea lucrarilor la timp.
Impreuna cu alte elemente de constructii micropilotii pot contribui la o rezistenta la actiunea factorilor externi mult mai buna. Stabilitatea constructiei va fi superioara indiferent de inaltimea ei, consolidarile vor fi mult mai simplu de facut, timpul de executie va scadea semnificativ cu fiecare etapa parcursa, corespunzatoare planului realizat de firma ce se ocupa de executia efectiva a acestora.