Nimic nu se poate pune cu marsul unei armate de furnici. Daca nu pot ajunge la o bucatica de mancare furnicile isi unesc puterile si corpurile si formeaza un pod de trecere. De curand, cercetatorii au facut lumina in privinta acestor structuri pe care le creeaza furnicile. Un grup lider de furnici incearca sa descopere care este mediul si zona mai buna pentru structura si sa balanseze cumva costurile si beneficiile.
De exemplu, se gandesc daca sa isi tina constructorii in structura sau sa-i foloseasca in alta parte. Aceste descoperiri ar putea fi utile in campul roboticii. Urmand exemplul armatelor de furnici, robotii ar putea fi utilizati pentru a salva si a explora diverse zone sau chiar vieti umane. pub
Antidotul. Multe specii de furnici ciupesc foarte puternic si sunt un pericol pentru mediu. Cand se intalnesc doua specii incepe o batalie pe viata si pe moarte. Insa rivalitatea e doar de o parte. Desi unele specii sunt otravitoare si au anumite substante foarte periculoase in corp, alte specii detin antidotul.
Acidul formic este eliberat imediat ce are loc atacul cu substante toxice, toata substanta antidot ajunge pe tot corpul furnicilor atacate si neutralizeaza veninul. Apoi, cand scapa de pericol, furnicile atacate se lanseaza iar in lupta. In acest fel sunt protejaate si anumite zone de atacul furnicilor rele.