Esti stangaci in bucatarie? Watson te ajuta sa devii Masterchef…

Cati dintre voi nu v-ati dorit sa ajungeti Masterchefi fara prea mare efort si sa puteti prepara pentru persoana draga cele mai interesante si mai ingenioase retete din toata lumea. Poate parea imposibil pentru un novice sa fie creativ in bucatarie insa IBM a mers si mai departe si s-a gandit cum sa faca din fiecare individ care isi doreste sa fie as in bucatarie unul dintre cei mai respectati bucatari, fie in comunitatea lui, fie in orasul lui, sa spunem.

Si pentru a pune in aplicare noul lor concept, cei de la IBM s-au folosit de cel mai cunoscut computer al lor, Watson, supercomputerul care a uimit o lume intreaga prin „puterile” sale si prin exactitatea algoritmilor aplicati. Scopul lor nu este neaparat de a te invata de la zero bucatareala, ci de a te face mai creativ la bancul de lucru, de a te ajuta sa-ti depasesti limitele… culinare. Aplicatia Chef Watson nu este alceva decat un urias motor de cautare exact cum e si Google care te va ajuta sa gasesti cele mai nastrusnice idei de retete introducand doar niste ingrediente banale sau cateva moduri de preparare care-ti plac. Desi e la inceput de drum, aflat in perioada de testare pentru un numar limitat de „invatacei”, produsul celor de la IBM are potential urias avand in vedere ca la ora actuala tot ce tine de bucatarie e foarte cautat pe internet si apreciat cu cat este mai iesit din comun si mai practic. Si ca tot aminteam de practic, Chef Watson va va ajuta sa reinventati bucatareala si sa gasiti cele mai tari tipuri de mancaruri si ingrediente care se pot asocia intr-un preparat delicios si apreciat de toti membrii familiei, de exemplu.

Totusi, Chef Watson nu e ceva chiar atat de revolutionar, din moment ce milioanele de siteuri culinare care exista la ora actuala au un motor de cautare si niste indexari facute in celebrele motoare de cautare „mamut”-Google, Yahoo, Bing-ceea ce propune Watson putand rezulta foarte bine dintr-o cautare mai generala propusa motoarelor de cautare clasice si o „scormoneala” printre rezultatele deosebit de multe…