La cumparaturi pentru hainute de copii

Daca nu esti inca un parinte, cumpararea hainutelor pentru copii - ca parte a unui cadou - ar putea parea ca o joaca pentru tine, pentru ca poti gasi o mare varietate de haine pentru pentru toate varstele, in aproape fiecare magazin. Dar, daca esti parinte deja, si trebuie sa cumperi haine pentru propriul tau copil, cu siguranta nu ai mai gandi la fel. Pentru ca exista o mare varietate de articole de imbracaminte disponibile, gasirea unui lucru potrivit cerintelor tale devine una dintre cele mai dificile sarcini. Copiii sunt creaturi foarte sensibile, care cresc in fiecare zi. Impreuna cu grijile si dragostea pe care le-o acordam zilnic, ca parinti trebuie sa le oferim haine confortabile, practice si frumoase, astfel incat ei sa se simta bine atunci cand le poarta.

Prin urmare, daca vrei sa alegi hainele cele mai potrivite pentru copilul tau, va trebui sa stii cateva reguli de baza, care te vor ajuta sa cumpere lucrurile mai repede si mai eficient.

Dimensiunea
Atunci cand alegi haine pentru un copil, dimensiunea joaca un rol major. Pentru ca toti copiii cresc foarte repede, poti cumpara oricand si hainute mai mari, pe care sa le poarte in urmatoarele 2 sau 3 saptamani. Cu toate acestea, nu cumpara haine cu maneci prea lungi sau pantaloni prea mari. Nu vrei sa iti vezi copilul cum se impiedica sau intampina dificultati in a apuca diverse lucruri.

Materialul
Este foarte important sa cumperi haine din bumbac, lana sau casmir. Nu fi inselata de pretul ieftin al materialelor sintetice, care pot provoca disconfort pe toata durata purtarii. Hainele din materiale naturale sunt moi si confortabile, nu irita pielea sensibila a copiilor si sunt foarte recomandate pentru micutii cu alergii.

Culorile
Alege haine viu colorate, care transmit un impuls starii de spirit a micutului. Astfel, copiii le vor purta cu bucurie  si vor dori sa se distreze. Nu uita, insa, sa acorzi atentie sporita si din punct de vedere estetic. Alege intotdeauna haine frumoase pentru copii si incearca sa le combini astfel incat sa nu arate ca un clovn.

Nu uita sa ceri si sfatul copilului
Aminteste-ti ca daca unarticol de imbracaminte pare a fi bun pentru tine, ar putea fi foarte incomod pentru copilul tau. La urma urmei, copilul tau este cel care va purta hainele si nu tu. Prin urmare, acesta ar trebui sa isi dea acordul pentru fiecare articol de imbracaminte cumparat.

Camere de supraveghere auto

Camerele de supraveghere auto sunt indicate mai ales pentru cei care isi parcheaza masina intr-un loc nesupravegheat, si desigur daca si cartierul este unul mai rau famat, indiferent ca ai avea sau nu probleme, este necesar sa stii cine se invarte in jurul bunurilor tale. Exista mai multe tipuri de camere de supraveghere auto, iar ele pot fi foarte usor instalate. Acestea sunt de regula wireless, deci fara fir, pot fi montate pe parbriz, se aplica foarte usor. Dupa ce ati montat camera de supraveghere auto aceasta este de cele mai multe ori dotata cu un dispozitiv de memorie. Cele mai multe camere de securitate auto au un micro card sd, cu o memorie flash, avand in vedere si faptul ca dimensiunile unui astfel de aparat sunt reduse. Unele camere de supraveghere auto au si gps incorporat care este conectat inclusiv la montare iar modulul GPS este recomandat a fi pe parbriz, langa plafon. DVR-ul se conecteaza la bricheta dupa care aparatul este pregatit sa faca inregistrari.

Avantajul unei camere de supraveghere auto este ca puteti sa inregistrati atat cat nu sunteti in masina cat si cand sunteti in masina. Unele au camera dubla, care va poate inregistra si pe dvs si ce e in fata, iar la final puteti sa va descarcati pe calculator filmuletul cu locurile in care ati calatorit. Totusi pentru a face acest lucru aveti nevoie de un cititor de carduri sau de o extensie pentru micro sd, care nu sunt deloc greu de procurat. Un astfel de tip de camera cu GPS este Protect 802.

Functiile sunt diverse iar pretul unui astfel de aparat difera. Desigur pentru o camera de supraveghere auto care are gps inclus avem un pret mai mare, fata de o camera de supraveghere simpla. Atunci cand achizitionati  o camera pentru securitatea masinii dvs, de la http://www/sdsmag.ro, trebuie sa tineti seama de mai multi factori, iar cel mai important este reprezentat de necesitati.

Ce faci in fiecare zi ca sa-ti atingi visul

Visele astea … daca n-ar mai fi atat de intangibile cu siguranta nu ar mai fi vise. Dar mai sunt si visurile, adica telurile, scopurile noastre in viata, pe care le fixam atat de tare incat uitam sa ne mai raportam si la ceva real, sau cel putin de pe langa noi. Oamenii viseaza dar cateodata o fac in zadar pentru ca ei nici macar nu stiu cum e sa lupte pentur visul lor si se duc dincolo de nori si raman acolo. Eu visez adesea si imi trec pe lista totul. Si nu ma refer la visele de noapte, ma refer la cele de zi. Planurile pe care mi le fac impreuna cu cel drag ca sa ajungem cumva la o o finalitate frumoasa, dar cred ca nici acolo nu ne vom opri. Cred ca ce mai important lucru pe care il poti face in fiecare zi ca sa-ti atingi visul este sa nu uiti ca il ai. Sa mergi atent peste tot pe unde ajungi, sa te uiti si in stanga si in dreapta, sa analizezi totul si sa nu refuzi nimic, sa iei totul ca pe o experienta care se aduna la scopul final, care te ajuta si te formeaza intr-un fel.

Chiar daca nu faci nimic pentru ca nu poti ca sa faci ceva sa iti atingi visul, atunci macar gandeste-te la el si nu-l uita. Insa daca iti sta in putere, nu ezita sa faci orice. Daca de exemplu vrei sa fii un renumit manager atunci incearca sa inveti orice, fa cursur de specializare, incearca sa citetsi cat mai multe carti, aduna cat mai multe informatii si fa mult voluntariat in companii de prestigiu sau in companii mai mici. Nu scapa nimic printre degete.

Iar daca vrei cumva sa te faci actor atunci mergi in fiecare zi la teatru, pastreaza-ti frumusetea, tineretea, elasticitatea corpului pana in momentul in care urmeaza sa dai une xamen sa intri la un curs sau incearca sa faci zilnic exercitii, sa citetsi multe opere, multe acte, drama, poezii, orice. La urma urmei atunci cand vrei sa iti implinesti un vis te agati de tot, de orice.

Eu - in persoana, aplic multe. Sistemul meu e cam haotic, insa in final reusesc sa le implinesc. Imi spunea cineva de curand ca sunt tipicara si ca am prea multe fixuri. Dar fixurile mele sunt deschise, adica vad unde trebuie sa ajung insa nu ma dau in laturi de la nnimic, incerc orice vrea viata sa-mi ofere. Totusi pe lista mea sunt trecute telurile alea marete pe care musai trebuie sa le ating, pana la o varsta, chiar daca pana acolo dureaza ceva.

Viata ne poarta pe nebanuite cai, de aceea este important sa nu uiti niciodata pentru ce ai plecat la drum si nici de unde ai plecat si nici ce ai intalnit pe drum. Experienta reprezinta in cele din urma un tel marunt pentru cel final.

Femeile nu inteleg offside-ul

Una dintre ideile care circula cel mai mult in randul microbistilor este aceea ca femeile nu inteleg ce inseamna offside. Desi regula generala o stie toata lumea si desi atat barbatii cat si femeile reusesc de multe ori sa isi explice foarte corect ce inseamna offside-ul in fotbal, cand vine vorba de practica este foarte greu sa recunoasca o astfel de faza in timpul jocului. 

E drept ca unii barbati reusesc sa ajunga la performanta sa strige “offside!” foarte tare in mijlocul sufrageriei (speriind, desigur, pe toti cei care mai misuna prin casa) chiar inainte ca arbitrul sa ridice fanionul, dar nu este o regula generala. Iar daca femeile nu pot face acest lucru, adevarul adevarat este ca nu doar ele au aceasta dificultate, ci si multi dintre barbati. Sigur ca exista femei care inteleg ce este acela offside, iar acestea sunt doamnele care joaca fotbal profesionist sau amator, care nu numai ca inteleg offside-ul, dar si respecta regulile in timpul jocului. Deci offside-ul nu este o notiune chiar 100% inaccesibila doamnelor, doar ca marea masa prefera sa se gandeasca la alte aspecte ale jocului de fotbal mai degraba decat la pozitiile de offside, la offside activ sau nu, sau la pasul la offside. Si asta nu inseamna ca femeilor le place fotbalul doar pentru ca se intampla ca pe teren sa alerge vreo 22 de barbati in general bine facuti si atragatori, si pentru ca odata ce ies de pe teren se transforma in niste Don Juani veritabili in costumele lor scumpe si zambetele lor de milioane. 

O femeie poate fi pasionata de fotbal si fara sa fie atrasa de un fotbalist anume, pentru ca fotbalul este un sport care naste in general pasiuni, care are in general reguli clare si care poate fi trait atat de femei cat si de barbati la intensitate maxima.

Cum poate sa fie folosit pelinul?

Pelinul poate sa fie folosit prin mai multe metode, pe de o parte avem infuziile, insa pe de alta parte avem si tratarea interna cu ceaiuri. Desigur ambele pot fi folosite la fel de bine in functie de necesitati. Va oferim mai jos si cateva retete din pelin alb, in functie de nevoile fiecaruia:

- infuzia din una-doua lingurite de frunze uscate, la 200 ml apa clocotita; se beau doua ceaiuri pe zi, inainte de mese, pentru stimularea poftei de mancare sau dupa mese pentru alte afectiuni;

- tinctura din 20 g herba uscata la 100 ml alcool 400; se iau 15-20 picaturi intr-o infuzie de menta indulcita cu miere de albine, cu 30 minute inainte de mese, ca aperitiv;

- vin de pelin din 30 grame de varfuri inflorite la un litru vin alb, se macereaza si se bea cate un paharel inainte de mese ca aperitiv si tonic sau dupa mese ca digestiv;

- sirop digestiv si vermifug (din 150 g varfuri inflorite la un litru apa fiarta si 500 g miere);

- pulbere din frunze uscate si macinate, cu efecte febrifuge si vermifuge;

- bai locale si comprese cu decoct pentru tratarea ranilor greu vindecabile, ulceratii ale pielii si intepaturi de insecte;

- cataplasme puse pe luxatii si umflaturi;

Totusi trebuie sa fiti foarte atentit deoarece pelinul nu este bun pentru femeile gravide, el nu se administreaza intern, nici persoanelor care au iritatii de natura gastrica foarte puternica. Deasemenea nici femeile care alapteaza copii nu au vie sa consume pelin pe cale iterna sau persoanele care au tendinte de congestii cerebrale ori sunt irascibile.

Retete de uz intern, din pelin de mare, folosit mai mult in combatarea viermilor intestinali, acesta avand o culoare alb – albastruie, sunt urmatoearele:

- infuzie dintr-o lingurita seminte si varfuri inflorite la 250 ml apa clocotita; se fierbe cateva secunde, se infuzeaza acoperit 10 minute si se bea cate o cana dimineata, in 3 zile consecutive pe luna;

- sirop vermifug din 40 g pelin de mare, 40 g muschi de Corsica, 20 g coaja de portocale amare, 20 g scortisoara, 50 g zahar si 100 ml apa; se iau cate 2-4 linguri pe zi;

- pulbere in doza de 2-8 g puse in infuzie, lapte, miere sau sirop; se dau cate 1-2 g la copii in varsta de 2-5 ani, 2-5 grame la copii de 5-8 ani, in cure de 2-3 zile. Dupa ultima doza se da un purgativ.
In uz extern se aplica decoct dintr-o mana de herba la un litru apa pentru spalarea plagilor atone.

Centrala pe lemne

In zone in care nu exista retea de gaze naturale si unde solutia centralelor pe curent electric este exlcusa din diverse considerente - financiare si tehnice – exista intotdeauna solutia salvatoare a centralelor pe lemn. Acest tip de centrala este intalnit mai ales in zonele rurale, pentru casele nou construite, pentru ca cele vechi folosesc inca sobele. 

Daca beneficiarul unei lucrari de instalatii termice opteaza pentru instalarea unei centrale pe combustibil solid – lemn in speta – este important de stiut acest lucru inca din faza de proiect sau constructie a lucrarii, intrucat centrala pe lemn necesita o incapere separata, cu aerisire, care ar trebui inglobata in proiectul casei, insa ea ar trebui sa existe nu in interiorul casei, ci ca o anexa la constructie. Exista, desigur, niste norme clare ce reglementeaza camera tehnica in care urmeaza a fi amplasata centrala si acestea includ specificatii despre materialul din care este realizata constructia anexa (in niciun caz un material inflamabil), ce tip de usa, ce tip de geam, ce tip de deschidere si ce suprafata si volum ar trebui sa aiba camera tehnica, insa toate datele tehnice vor fi discutate cu arhitectul care se ocupa de proiect si cu inginerul de instalatii alaturi de care se lucreaza, care vor furniza date adaptate la proiect. Pentru a stabli inca din faza de proiect ce buget va este necesar pentru achizitionarea unei centraleieftine pe lemne si a accesorilor necesare, veti gasi o gama importanta de produse de gen la centraleieftine.ro. Tot aici veti gasi diferite tipuri de centrale pe lemn - cazane din fonta de diferite puteri (produc apa calda pentru incalzire prin alimentarea cu lemne), dar si centrale cu gazeificare (sunt alimentate cu lemn si prin distilarea uscata a acestuia produc gaze combustibile). 

Indiferent pentru ce varianta optati, oferta de preturi este una extrem de avantajoasa, in functie, desigur, si de capacitatea pe care va trebui sa o aiba centrala la care va ganditi.

Dieta echilibrata – piatra de incercare a alimentatiei moderne

Unul dintre lucrurile pe care atat de multi dintre noi le saboteaza sunt chiar pierderea de greutate si eforturile de reducere a grasimilor pe care le mancam asa de des. Chiar si atunci cand vom incerca sa facem alegeri sanatoase din meniu. de multe ori ajungem la consumul de ingrediente pe care nu le-am manca in mod normal acasa (daca ne uitam caloriile noastre si aportul de grasimi . Uneori, este pentru ca noi nu suntrm constienti de toate ingredientele care sunt in alimentele pe care le consumam si in alte momente este pentru ca este prea dificil de a modifica cererile noastre alimentare. Oricum, aceasta devine o problema atunci cand incearcam sa ramanem pe un regim de alimente, care va lucra pentru noi. Consumul acasa rezolva aceasta dilema. Noi putem sti cu precizie ce punem in retetele noastre si, prin urmare, in gura si stomacul nostru. Tuturor ne place sa mancam satios, dar am putea avea nevoie sa-l facem un obicei mai putin frecvent daca suntem seriosi in obtinerea unei forma mai bune.

Un alt sfat care va aduce beneficii mari este de a creste cantitatea de proteine ​​pe care o consumam in timp ce reducem cantitatea de carbohidrati. Multi atleti fac din proteine ​​o parte importanta din dieta lor. Biciclistii, boxerii si multi alti sportivi stiu ca a manca lucrurile corecte face o mare diferenta in capacitatea lor de a efectua activitati fizice. Proteina ne face sa ne simtim mai plini mai repede si pentru o perioada mai lunga de timp, ceea ce duce la consumul nostru mai putin. A manca mai sanatos este bine in obtinerea de substante nutritive de care avem nevoie pentru a mentine sanatatea noastra.

Un bonus suplimentar in a manca mai multe fibre este ca trupurile noastre trebuie sa lucreze mai mult pentru a digera fibrele decat o fac carbohidratii asa ca ard mai multe calorii in acest proces.